пʼятниця, 30 січня 2015 15:16

Януковичу загрожує довічний термін за масові вбивства - Ярема

Януковичу загрожує довічний термін за масові вбивства - Ярема
Фото: www.depo.ua

Генеральний прокурор України Віталій Ярема розповів про хід розслідування справ проти екс-президента Віктора Януковича і його найближчого оточення.

"Ми об'єднали всі справи в одне провадження, щоб розслідувати їх як одну дію Віктора Януковича і його бригади. По-перше, змінюється кваліфікація злочинів: тепер це 255-я стаття - створення злочинної організації, 109-а і 110-а - узурпація влади, сепаратизм, а також 115-я - вбивство великої кількості людей. Ми пред'являємо Януковичу і його людям ці статті, щоб правоохоронні органи інших країн і міжнародні організації допомогли нам повернути їх", - розповів Ярема.

Глава ГПУ також додав, що зараз розслідуються і епізоди часів правління Януковича, пов'язані зі зміною державного ладу, - конституційний переворот 2010 року, переслідування політиків, Автомайданівці і економічні злочини.

Також Ярема заявив, що Януковичу загрожує довічний термін за статтею - масові вбивства.

"До 12 років в'язниці за розкрадання. Януковичу по 115-й (організація вбивств) - довічний термін", - заявив Генеральний прокурор.

Крім цього Ярема розповів про те, чому Інтерпол 10 місяців тягнув з оголошенням Януковича в розшук.

"Ми зіткнулися з тим, що Інтерпол не оголошує людей в міжнародний розшук за політичними злочинами і вважає сепаратистські статті (109-та і 110-та статті Кримінального кодексу України) злочинами політичного характеру. Тому майже 10 місяців Януковича не оголошували в міжнародний розшук", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу загрожує довічний термін за масові вбивства - Ярема». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути