пʼятниця, 30 березня 2012 13:00

Янукович не виконав обіцянки, які давав європейським лідерам - президент ЄНП

Янукович не виконав обіцянки, які давав європейським лідерам - президент ЄНП
Вільфред Мартенс закликав владу припинити переслідування опозиції. Фото: obozrevatel.com

Президент України Віктор Янукович не виконав численні обіцянки, які він давав європейським лідерам щодо припинення політичних репресій.

Про це йдеться у зверненні президента Європейської народної партії Вільфреда Мартенса з нагоди з'їзду партії "Батьківщина", який проходить сьогодні у Києві, повідомляє прес-служба політсили.

"Переговори між ЄС та Україною зайшли у глухий кут. Політична безвихідь щодо політично-вмотивованого переслідування Юлії Тимошенко, Юрія Луценка, Валерія Іващенка та інших лідерів опозиції, а також той факт, що Україна зісковзує до авторитаризму, викликають серйозне занепокоєння", - сказав він.

"Численні обіцянки, які дав президент Янукович європейським лідерам щодо політичних в'язнів, не було виконано, в тому числі обіцянку, дану мені під час мого візиту до України у вересні 2011 року", - наголосив Мартенс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На саміті ЄНП для Тимошенко поставили порожнє крісло

Він закликав українську владу поважати принципи верховенства права, прав людини та припинити переслідування опозиції, звільнити Юлію Тимошенко, Юрія Луценка, Валерія Іващенка та інших політв'язнів, і дозволити їм взяти участь у парламентських виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄНП нагадала Януковичу про відповідальність за виконання обіцянок

Президент ЄНП також висловив серйозне занепокоєння станом здоров'я Тимошенко: "Її базові права постійно порушуються. Ми вимагаємо у президента Януковича виконати рішення Європейського суду з прав людини щодо забезпечення Юлії Тимошенко адекватного медичного лікування у відповідній медичній установі".

Крім того, він зазначив, що під час дискусій на останньому Саміті ЄНП лідери ЄС також висловили глибоку стурбованість ситуацією в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄНП: поки лідери опозиції за гратами - асоціації з ЄС не буде

"Тому я хочу сказати Вам, що ми використаємо Чемпіонат Європи з футболу 2012 як привід, щоб повернути питання демократії та порушення прав людини в Україні до порядку денного", - підкреслив Мартенс.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не виконав обіцянки, які давав європейським лідерам - президент ЄНП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути