четвер, 30 січня 2014 14:21

Янукович може втрачати вплив і на губернаторів - політолог

Янукович може втрачати вплив і на губернаторів - політолог
Віктор Янукович. Фото: obozrevatel.com

Дострокові парламентські вибори можливі, але не зараз.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказала політолог Оксана Дащаківська зі Львова.

Вона наголосила, що наразі вибори неможливі.

"Це (дострокові парламентські вибори. - ред) і вимога опозиції, і погроза від Януковича. Однак на даному етапі це неможливо, бо саме на парламент покладають усі надії щодо виходу з кризи. І останній іспит парламентаризму буде стосуватися питання зміни до Конституції", - сказала Дащаківська

Вплив президента на "регіоналів" політолог бачить не лише у вчорашньому голосуванню за амністію, але й у постійному тиску на губернаторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З прилавків українських магазинів зникає імпортна ковбаса

"У Януковича сильний серйозний вплив на губернаторів, подекуди чиновників та на партійні осередки Партії регіонів. Саме через них він намагається керувати областями, однак і це доводиться робити зі застосуванням сили. Але його і нині визнають як легітимну владу і ведуть з ними переговори. А це означає збереження сили та впливу, він і далі буде використовувати таку риторику: єдина легітимна влада - народом обраний президент. Однак, якщо переговори не даватимуть справжніх політичних результатів, більшість громадян будуть змушені визначатися і Янукович може втрачати вплив і на губернаторів".

Відставка Азарова не є політичним результатом переговорів і не є зміною у владі, каже Дащаківська. Бо він не отримав політичної оцінки своїх дій.

Зараз ви читаєте новину «Янукович може втрачати вплив і на губернаторів - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути