неділя, 21 вересня 2014 18:50

"Янукович" і "Пшонка" під Радою, а Журавський у смітнику - найцікавіші акції протесту тижня, що минає

Тиждень, що минає був нелегким для нардепів. Пікети на Банковій відзначилися "театралізованістю", напором і нетерпимістю. Цього тижня активісти побили нардепа Юрія Мірошніченка, у смітник запхали ще одного народного обранця - Віталія Журавського, а дружину Юрія Луценка Ірину вилаяли та прогнали російською нецензурною кричалкою.

Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 15 по 21 вересня.

15 вересня, Київ

Під Верховною Радою громадські активісти в масках Віктора та Олександра Януковичів, Віктора Пшонки та його сина Артема, братів Клюєвих, Олександра Захарченка, Олексія Азарова та інших екс-чиновників "вимагали" від депутатів не підтримувати законопроект про створення Антикорупційного Бюро, щоб "уникнути покарання та конфіскації майна".

Автор: УНН
 
Автор: УНН
 

16 вересня, Київ

Під Верховною Радою зібрались близько 300 людей в підтримку закону про люстрацію. Вони тримають прапори "Свободи" та "Волі", а також плакати: "Люстрацію - Тігіпку", "Затримав люстрацію - отримай кастрацію", "Майдан не простить! Майдан вимагає!".

16 вересня, Київ

Під стінами Верховної Ради активісти зловили нардепа Віталія Журавського. Заштовхали його у смітник зі словами: "С*ка! Кров проливається через вас, пі**расів!". Потім Журавського провезли у смітнику під Радою зі словами: "Давай на "Лексусі"!".

16 вересня, Київ

Під Верховною Радою сталася бійка між міліцією та Правим сектором. Представники ПС спробували прорватися до центрального входу парламенту. Вони закидали міліціонерів яйцями, намагалися прорвати їхній кордон сміттєвим контейнером.

 16 вересня, Київ

На майдані Незалежності пройшла традиційна акція вшанування пам'яті загиблого Георгія Гонгадзе та журналістів, які виконували професійні обов'язки. Медійники та активісти поруч з написом "Георгій, ми не забули" виклали напис зі свічок "Гія" та цифру 71 – число загиблих журналістів за час незалежності.

 17 вересня, Київ

Активісти Правого сектора і Автомайдану прогнали з-під Адміністрації президента дружину лідера партії Блок Петра Порошенка Юрія Луценка та пропонували викинути її у смітник. Учасники мітингу викрикували на адресу Ірини Луценко: "Ганьба" та нецензурні кричалки.

 17 вересня, Київ

Біля Кабінету Міністрів активісти провели акцію "Правовий іспит для влади: екзаменаційний білет для Арсенія Яценюка". Активісти принесли великий "Екзаменаційний білет" задля складання ним іспиту на вірність народу України. Також вимагали відключити трансляцію російських телеканалів на Сході України та визначити дату розпорядження Кабінету міністрів України про звільнення Генерального директора Концерну РРТ Півнюка.

 17 вересня, Київ

Близько двадцяти активістів зібрались під стінами МЗС з вимогою провести люстрацію чиновників міністерства. Активісти тримали плакати з гаслами "Безальтернативність євроінтеграції", "Протидія МЗС інформаційній війні Кремля" та "Вимагаємо люстрації в усіх структурах МЗС".

17 вересня, Суми

Декілька активістів "Правого сектору" розірвали і спалили залишки наметів сумського Майдану. Голова обласного осередку "Правого сектору" Микола Сурженко заявив, що ця акція є протестом проти закону про особливий статус Донбасу.

18 вересня, Київ

Близько 30 мешканців Кіровоградської області приїхали під стіни АП, аби висловити свій протест проти призначення президентом на посаду голови Кіровоградської облдержадміністрації "регіонала" Сергія Кузьменка. Активісти кажуть, що новопризначений губернатор є затятим послідовником ідей Партії Регіонів. За його словами, він брав активну участь у боротьбі з місцевими майданівцями, зокрема організовував "тітушок" задля розгону мітингів на початку цього року.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович" і "Пшонка" під Радою, а Журавський у смітнику - найцікавіші акції протесту тижня, що минає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути