середа, 29 травня 2013 18:57

"Антифашистська істерія" у Донецьку обернеться проти тих, хто її влаштовує" - Іллєнко

"Антифашистська істерія" у Донецьку обернеться проти тих, хто її влаштовує" - Іллєнко
Іллєнко також закликав Партію регіонів не чинити жодних провокацій у Донецьку. Фото: newsru.ua

Народний депутат від фракції "Свобода" Андрій Іллєнко закликав Партію регіонів не чинити жодних провокацій на мітингу опозиції у Донецьку, бо це може обернутися проти них самих.

Про це "свободівець" сказав Gazeta.ua, коментуючи заяву донецького губернатора Андрія Шишацького, який пообіцяв дати відсіч акції опозиції "Вставай, Україно!".

"Заява донецького губернатора виглядає абсолютно смішно і дуже підозріло, - говорить Іллєнко. - Він повинен не забувати, що є державним чиновником, а саме головою облдержадміністрації, а не просто якимось там гауляйтером Партії регіонів. Його поведінка і подібні заяви означають, що він саме гауляйтер ПР, а не державний чиновник, який повинен займати зважену позицію".

На думку нардепа, подібні вислови "регіоналів" лише підігрівають інтерес до опозиційного мітингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції кажуть, що люди прийдуть на їх акцію у Донецьку навіть в робочий день

"Узагалі, чому цей чиновник дозволяє собі подібні заяви? Це дійсно дуже дивує. Це виглядає як просто спроба якось там залякати чи відбити бажання у людей. Але водночас це навпаки тільки підігріває інтерес до цього заходу", - наголосив політик.

Іллєнко також закликав Партію регіонів не чинити жодних провокацій у Донецьку.

"Тому що всім буде очевидно, що ця вся так звана "антифашистська істерія" обернеться перш за все проти тих, хто її влаштовує. Усім прекрасно зрозуміло, що насправді ніякої загрози фашизму в Україні немає. Натомість є загроза ось цього бандитського кримінального режиму, який називає себе антифашистським, а сам має багато ознак справжнього фашизму", - підкреслив "свободівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо влада діятиме "дурнувато—топорним методом", як у 2004 році, то підвищить рейтинг опозиції - Стецьків

Нагадаємо, Донецька обласна партоорганізація "Батьківщини" подала заявку на проведення акції "Вставай, Україно!" в Донецьку 31 травня.

Одразу після цієї інформації голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький заявив, що в Донецькій області дадуть відсіч акції опозиції "Вставай, Україно!". Разом із тим глава Донецької обласної ради Андрій Федорук заявив, що акція опозиції не отримала підтримки громадян і на неї не прийдуть мешканці Донецької області.

Пізніше Шишацький заявив, що влада Донецької області не має наміру організовувати "відсіч" проведенню акції "Вставай, Україно!" у Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «"Антифашистська істерія" у Донецьку обернеться проти тих, хто її влаштовує" - Іллєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

96

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути