середа, 29 травня 2013 13:59

Якщо влада діятиме "дурнувато—топорним методом", як у 2004 році, то підвищить рейтинг опозиції - Стецьків

Якщо влада діятиме "дурнувато—топорним методом", як у 2004 році, то підвищить рейтинг опозиції - Стецьків
Фото: gazeta.ua

Якщо акцію "Вставай, Україно!" у Донецьку опозиційні сили проведуть "більш-менш пристойно, та продемонструють свої можливості", а влада не заважатиме, тоді можна буде вважати це успіхом.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав колишній нардеп- "нунсівець" Тарас Стецьків.

"Певні паралелі (із 2003-2004 роками — ред.) можна провести. Я думаю, що опозиція і хоче повторити той шлях, яким пройшла опозиція у 2004 році", - наголосив політик.

Політик нагадав події 2003 року: "В жовтні 2003 року ми намагатися провести з'їзд "Нашої України", в будинку культури "Юність", там де зараз "Донбас-Арена". Делегати, які приїхали раніше, їх заблокували в готелі, а "Юність" захопили люди типічної зовнішності, схожих на тих, що ми бачили 18 травня в Києві цього року".

"Делегати, які мали виїжджати із Києва, на чолі із Ющенком (а їх було багато, в тому числі і я) опинилися перед вибором, бо пригрозили, що не дадуть сісти двома літаками, якими ми збиралися летіти. В аеропорту там було вже декілька тисяч молодчиків, які зібралися, як нам казали, мали на полосу вийти, але ми вирішили летіли. І хоч вже в донецькому аеропорту нам не давали вийти, ми прорвалися. Приїхали до голови обладміністрації, де відбулася гостра розмова, і де була кинута відома фраза Ющенка про те, де сидів його батько. Потім ми пішли до "Юності", однак не вдалося провести з'їзд, бо приміщення заблокували. Ми зробили мітинг, такий собі імпровізований з'їзд. Впродовж цілого дня проводилися чинилися провокації, міліція дивилася на це крізь пальці. Ввечері ми вже фактично евакуйовували своїх активістів", - підкреслив він.

Також, політик наголосив: "І ця подія мала такий негативний резонанс для Партії регіонів, що навіть тих, хто вагався побачили "звірячі обличчя донецького бандита". І цей захід нам підсобив у плані перемоги Ющенка на президентських виборах". "Згадується ненависть тих молодчиків, бритоголових антифашистів, яких за гроші змусили кричати: "Ющенко — фашист!", - додав він.

Окрім того, коментуючи нинішню ситуацію із акціями опозиції, він наголосив: "Все це вже було. У Партії регіонів, та їхніх політтехнологів відверта криза жанру, якщо вони через 10 років витягують тему фашизму".

На його думку, той приклад надихає опозиціонерів, проте вони не пропонують свої ідеї. "Мабуть цей приклад надихає, а більш креативного та оригінального вони не можуть спродукувати. Я не вважаю, що це погано, коли опозиція хоче повторити вдалий приклад, який тоді був", - висловив думку колишній народний депутат.

Стецьків наголосив, що влада може підвищити рейтинг опозиційних сил саме своєю невиваженою поведінкою.

"Як воно обернеться зараз? Якщо влада буде йти таким само дурнувато—топорним методом, як вона йшла в 2003, коли ми туди приїхати проводити Форум "Нашої України", то вона тим самим підвищить рейтинг опозиції", - висловив переконання він.

Водночас, колишній народний депутат наголосив, що пристойна акція в Донецьку може викликати резонанс та принести успіх опозиції.

"Якщо влада буде діяти мудріше, то вона дасть опозиції провести акцію. Якщо опозиція в Донецьку проведе більш-менш пристойну акцію, та продемонструє свої можливості, а влада не заважатиме, то я вважатиму, що то є успіх. А якщо влада буде також дурною, як 18 травня, то резонанс буде такий, як у 2004 році", - резюмував він.

Нагадаємо, Донецька обласна партоорганізація "Батьківщини" подала заявку на проведення акції "Вставай, Україно!" в Донецьку 31 травня.

Одразу, після цієї інформації, голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький заявив, що в Донецькій області дадуть відсіч акції опозиції "Вставай, Україно!". Разом з тим глава Донецької обласної ради Андрій Федорук заявив, що акція опозиції не отримала підтримки громадян і на неї не прийдуть мешканці Донецької області.

Пізніше, Шишацький заявив, що влада Донецької області не має наміру організовувати "відсіч" проведенню акції "Вставай, Україно!" в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Якщо влада діятиме "дурнувато—топорним методом", як у 2004 році, то підвищить рейтинг опозиції - Стецьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути