субота, 13 липня 2013 16:24

"Amnesty International" закликає владу розслідувати міліцейські злочини

"Amnesty International" закликає владу розслідувати міліцейські злочини
Фото: radiosvoboda.org

Міжнародна правозахисна організація "Amnesty International" закликає владу України створити незалежну систему для розслідування міліцейських злочинів, інакше все більше людей наважуватимуться на самосуд. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на заяву організації.

"Остання бурхлива реакція на чергові повідомлення про міліцейське свавілля підкреслює необхідність термінової реакції влади на суспільну стурбованість тим, що міліція перетворилася на своєрідне злочинне підприємство", - йдеться у повідомленні.

Так "Amnesty International" реагує на штурм Святошинського райвідділку міліції у Києві.

"Натовп скандував "Врадіївка", посилаючись на протести у Врадіївці, де два тижні тому місцеві мешканці взяли в облогу міліцейську дільницю", - наголошує організація, нагадуючи, що обурення врадіївців викликало групове зґвалтування 29-річної жінки, яку побили та залишили вмирати у лісі троє чоловіків, в двох із яких вона впізнала місцевих міліціонерів.

Координатор кампаній "Amnesty International" по Україні Макс Такер вважає, що "останній штурм вказує на недовіру громадськості у прагненні влади покінчити з міліцейським свавіллям".

"Події у Врадіївці переповнили суспільну чашу терпіння", - сказав він.

"Українці більше не готові терпіти міліцейську злочинність, яка роками була широко поширена в корумпованій міліції. Якщо влада негайно не створить незалежну систему для розслідування міліцейських злочинів, ми будемо все частіше бачити людей, що прагнуть самосуду", - наголосив Такер.

Правозахисна організація "Amnesty International" з 2011 року закликала владу України створити ефективну систему розслідування злочинів, скоєних міліціонерами, і продовжує документувати численні випадки тортур, вимагань і зловживань з боку правоохоронців.

"Ці злочини зазвичай залишаються безкарними, адже відповідальні за розслідування цих злочинів прокурори регулярно відмовляються висувати звинувачення проти своїх колег в міліції", - констатували в "Amnesty International".

Зараз ви читаєте новину «"Amnesty International" закликає владу розслідувати міліцейські злочини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути