неділя, 13 листопада 2011 13:17

"Алілуя — уряд пішов у відставку": Берлусконі відправили на пенсію з музикою
11

Фото: Фото: Reuters

Прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі пішов у відставку.

Це рішення Берлусконі супроводжувалося масовими демонстраціями в центрі Риму. Перед Квірінальським палацом президента Італії зібралися близько тисячі осіб, здебільшого противники Берлусконі.

Демонстранти скандували "У відставку!" і "Прощай, Сільвіо!".

Рішення покинути крісло прем'єра Берлусконі прийняв після того, як 8 листопада позбувся більшості голосів у нижній палаті національного парламенту Італії. Проти прем'єра виступили не лише опозиціонери, а й деякі представники його власної партії "Народ свободи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коханка Сильвіо Берлусконі в грудні народить дитину

Відставці Берлусконі передувало прийняття парламентом закону, спрямованого на стабілізацію економічної ситуації в країні, який включає в себе, зокрема, погоджені з керівництвом ЄС антикризові заходи.

Вакантне крісло дістанеться колишньому комісарові ЄС з питань конкуренції Маріо Монті. Новому прем'єру потрібно сформувати новий уряд і вирішити проблему зростання прибутковості італійських держоблігацій, загрозливу стійкості всієї єврозони.

Нагадаємо, 5 листопада активістки українського жіночого руху FEMEN очолили багатотисячний протест у Римі за негайну відставку Сільвіо Берлусконі з поста прем'єр-міністра Італії.

Зараз ви читаєте новину «"Алілуя — уряд пішов у відставку": Берлусконі відправили на пенсію з музикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути