субота, 27 серпня 2011 15:54

Активісту "Свободи" інкримінують державний переворот?

Активісту "Свободи" інкримінують державний переворот?

Активіста київської організації ВО "Свобода" Едуарда Ігольнікова звинуватили у організації державного перевороту та схиляли до негласної співпраці з МВС, пише Українська правда.

Ігольнікова викликали на допит як свідка у кримінальній справі щодо акції до Дня Незалежності у Києві.

По дорозі в офіс на вулиці Лисенка Едуарда схопили троє невідомих в цивільному, одягнули наручники, відібрали мобільний телефон і доставили у Слідче управління ГУ МВС України в Києві.

Допит проводив полковник, що представився начальником карного розшуку міста Києва.

Він заявив, що проти Едуарда буде порушено кримінальну справу за організацію масових заворушень 9 травня 2011 року у Львові та 24 серпня 2011 року в Києві та організацію державного перевороту.

Більша частина допиту стосувалася діяльності ВО "Свобода", прізвищ очільників "Свободи" та членів Київського комітету, внутрішньої організації, розпитували про лідера ВО "Свобода" та заявляли, що не допустять Олега Тягнибока до влади.

Після закінчення допиту Ігольнікову запропонували співпрацю з МВС в обмін на не відкриття проти нього кримінальних справ.

Натомість він мав інформувати міліціонерів про діяльність "Свободи" та активістів інших національно-патріотичних організацій, зокрема УНА-УНСО, "Патріоту України".

Зараз ви читаєте новину «Активісту "Свободи" інкримінують державний переворот?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути