середа, 05 лютого 2014 11:14

Активістка Майдану на камеру МВС розповіла, що брехала про своє викрадення "Беркутом"

Активістка Майдану на камеру МВС розповіла, що брехала про своє викрадення "Беркутом"
Фото: fakty.ictv.ua

19-річній активістці Майдану Олександрі Хайлак заплатили 500 гривень, аби вона розповіла журналістам, що її викрали невідомі і вивезли в ліс.

Про це інформує прес-служба МВС України.

"За обіцяні 500 гривень вона повідомила у ЗМІ про своє викрадення працівниками спецпідрозділу "Беркут", які знущалися і, зрештою, вивезли її в ліс, покинувши на морозі. Натомість молода жінка заробила недобру славу й залишилася без обіцяного гонорару", - йдеться у повідомленні.

У МВС нагадують, що починаючи з 24 січня, у ЗМІ була поширена інформація, що, начебто, на столичному залізничному вокзалі після перевірки документів волонтера медичної служби Майдану викрали працівники спецпідрозділу "Беркут".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віце-прем'єр Вілкул поїв гречку в гостях у донецьких безхатьків

В міліції стверджують, що перевіряючи цю інформацію, встановили особу потерпілої дівчини. Нею виявилася 19-річна жителька Київської області. З'ясувалося, що в день свого нібито "викрадення" вона на залізничному вокзалі столиці не перебувала, а знаходилася на "євромайдані".

Згодом псевдопотерпіла зізналася правоохоронцям, що зробила неправдиве повідомлення у ЗМІ на прохання незнайомого чоловіка на ім'я Андрій. Він пообіцяв винагороду у 500 гривень за те, що дівчина на камеру розповість надану ним інформацію. Далі історію про своє викрадення активістка оприлюднила в ефірі "hromadske.тv".

Також в МВС повідомили, що дівчина вже двічі притягалася до кримінальної відповідальності за крадіжки.

Зараз ви читаєте новину «Активістка Майдану на камеру МВС розповіла, що брехала про своє викрадення "Беркутом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути