понеділок, 26 грудня 2016 10:36

Активісти звинуватили Матіоса в саботажі справ по Дебальцевому та Іловайську

Активісти звинуватили Матіоса в саботажі справ по Дебальцевому та Іловайську
Фото: korrespondent.net

Громадські активісти - лідер ГО "РозУМ" Євген Господинюк та Гайде Різаєва звернулись до Юрія Луценка і Єгора Соболєва з вимогою провести розслідування бездіяльності головного військового прокурора Анатолія Матіоса і зняти його з посади, повідомляє "Політрада".

Активісти звинувачують Матіоса у затягуванні з розслідуванням справ щодо діяльності народних депутатів Надії Савченко та Семена Семенченка, справи про збитий літак із десантниками та інших резонансних епізодів.

Але найбільше питання, яке порушують у зверненні те, що суспільство не отримало відповідей від Військової прокуратури, очолюваної Матіосом, щодо іловайського та дебальцевського котлів. Немає жодного розслідування військових злочинів воєначальників, пов'язаних із загибеллю наших бійців на мосту в Рубіжному.

Активісти закликають Генерального прокурора розслідувати діяльність Анатолія Матіоса не тільки на посту глави Військової прокуратури, а й на посадах, які він обіймав у СБУ Одеси та Львова. І найголовніше – на посаді заступника керівника головного контрольного управління адміністрації президента Януковича.

Голову Антикорупційного комітету Єгора Соболєва автори звернення закликають перевірити, як Матіос зміг пройти люстраційну перевірку, зважаючи на його біографію. Зі свого боку, заявники оголошують про початок власного розслідування діяльності Військового прокурора спільно з американською юридичною компанією.

Зараз ви читаєте новину «Активісти звинуватили Матіоса в саботажі справ по Дебальцевому та Іловайську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути