четвер, 09 серпня 2012 11:30

Активісти Українського дому опівночі протестували біля Адміністрації президента

Активісти Українського дому опівночі протестували біля Адміністрації президента
Активістка стояла під табличкою "Президент України" з плакатом у руках: "Виктор Федорович, вы все делаете верно. Да прибудет с вами тьма". Фото: vkurse.ua

Учора вночі активісти Українського дому провели біля Адміністрації президента акцію протесту проти підписання Віктором Януковичем "мовного" закону.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів один із активістів Роман Лапуда.

"Учора о пів на дванадцяту ночі четверо наших активістів прийшли під Адміністрацію президента, щоб висловити свій протест. Єлизавета Жарікова на аркуші написала: "Виктор Федорович, вы все делаете верно. Да прибудет с вами тьма". Вона стала під табличкою "Президент України". Один із ниших хлопців хотів її сфотографувати на такому фоні, однак не встиг: одразу вибігли люди, які охороняють адміністрацію. Почали відбирати фотоапарат, вимагати стерти фото. Казали, якщо ці фотографії "випливуть" в інтернеті, то з них можуть злетіти погони", - розповів хлопець.

За його словами, охоронці викликали співробітників Печерського РУВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд заарештував одного з учасників сутичок біля "Українського дому"

"Ті взяли пояснення, протоколів про адмінправопорушення не складали. Дуже милі міліціянти - ми поговорили з ними про сили темряви. Дійшли висновку, що час їм розходитись по домах, бо була вже перша ночі. Аркуш вони забрали з собою", - додав Лапуда.

Активіст голодував проти "мовного" закону 7 днів. 18 липня Комітет голодувальників оголосив про припинення голодування.

"Починати нове голодування ми не збираємось. Це буде фарс. Потрібні радикальні дії від людей. Зараз на Майдані має бути мітинг. Страшенно сподіваюся, що там буде багато людей", - зазначив він.

Під Український дім Роман Лапуда повернувся минулої п'ятниці.

"На 30 липня Комітет голодувальників обіцяв масштабну акцію. Вона не відбулася. Прийшло людей 60 проти обіцяних "тисячі-тисяч". Комітет голодувальників відмовився від Українського дому. Вони начебто працюють із громадськістю десь у регіонах, але насправді багато з них готуються до виборів. Петро Шкутяк, перший голодувальник, висунув свою кандидатуру по мажоритарці десь на Франківщині. Ми дізналися про це з інтернету, хоч, думаю, він міг би сам зателефонувати й розповісти", - сказав активіст.

Зараз ви читаєте новину «Активісти Українського дому опівночі протестували біля Адміністрації президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути