понеділок, 18 березня 2013 18:43

Якщо вони будуть бавитися із Митним союзом, поставимо питання входу України до Європейського союзу - Павловський

Якщо вони будуть бавитися із Митним союзом, поставимо питання входу України до Європейського союзу - Павловський
Фото: gazetavv.com

Якщо влада дуже хоче референдуму, то опозиція прийме виклик і поставить на ньому питання недовіри президенту Віктору Януковичу. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від "Батьківщини" Андрій Павловський.

Так він прокоментував ініціативу організацій Харкова та Херсона, об'єднаних в  "Єдину соціальну мережу". Вони  підготували резолюцію, відповідно до якої пропонують провести всеукраїнський референдум з питань зміни виборчої системи в Україні, проведення позачергових виборів та зменшення кількості депутатів. Документ затвердять на конференції 19 березня.

"Це такий троллінг опозиції з боку адміністрації президента і відвертання уваги від всеукраїнської акції протесту "Вставай, Україно!". Влада, хоча й каже, що вона зневажає  наші протести і не звертає на них уваги, однак, насправді — це не так. Судячи з  їхніх дій у Вінниці, ми бачили, що вони цих акцій таки бояться. У Вінниці перешкоджали доїзду учасників, запускали якихось клоунів, які намагалися провокувати на певні слова  і дії лідерів опозиції. А за три метри стояв телеканал "Інтер" і чекав сигналу. Усе це було заплановано зверху. Різні дурники, на прізвище, вибачте, журналісти, стрибали до них. Влада придумала ще один крок, щоб відвернути увагу - давайте побавимося у референдуми. Медведчук зі своїм "Українським вибором" бавиться такими речами, щоб загнати нас до нового радянського союзу",- каже нардеп.

Павловський пригадав, що у 2000 році  уже виникали подібні ідеї.

"Конституційний суд постановив, що будь-які рішення щодо зміни Конституції, повинні затверджуватися у Верховній Раді трьомастами голосів. Це така гра, щоб відволікти увагу", - вважає він.

Друга мета подібних резолюцій, на думку опозиціонера "про всяк випадок сформувати певну суспільну думку, якщо вона таки наважиться на якісь референдуми".
Павловоський наголосив, що ініціатива референдуму належить "штучним громадським організаціям, яких ніхто не знає"
"До цього часу їх ніхто не бачив і не чув. Тим більше які можуть бути громадські організації у Харкові та Херсоні? Усі вони ходять під криміналом Допи і Гепи. Якщо Гепа робить якісь громадські організації, все рівно виходить кримінальне угрупування", - запевнив він.

Опозиціонер розповів, що опозиція має стратегію дій,  якщо влада у серйоз візьметься за реалізацію сценарію референдуму.

"Перші три акції "Вставай, Україну" пройшли більш-менш успішно. Ми зараз будемо дивитися вони проходитимуть в інших регіонах. У першу чергу нам треба буде виміряти протестний потенціал на вотчині "регіоналів" у Донецьку, Луганську. Подивимося наскільки там народ готовий до протесів. А, якщо вони і далі будуть бавитися питанням референдуму, поставимо на цей референдум питання недовіри Януковичу. Соціологи показують, що 55 відсотків людей йому вже не довіряють. Тоді поставимо питання дострокового припинення повноважень Януковича, і так далі. Якщо вони будуть бавитися із Митним союзом, поставимо питання входу України до Європейського союзу. Теж є соціологія, яка свідчить, що більшість українців схиляються до європейського вектору розвитку. Якщо не фальшувати результати референдуму, то результат буде зрозумілий", - вважає він.


Зараз ви читаєте новину «Якщо вони будуть бавитися із Митним союзом, поставимо питання входу України до Європейського союзу - Павловський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути