субота, 25 січня 2014 17:10

Якщо лідери опозиції хочуть залишитись в політиці, то їм треба бути з людьми - експерт

Якщо лідери опозиції хочуть залишитись в політиці, то їм треба бути з людьми - експерт
Фото: ua.golos.ua

Лідерам опозиції  Віталію Кличку, Арсенію Яценюку та Олегу Тягнибоку зараз треба визначитись із подальшими діями, бо в разі встановлення авторитарного режиму в країні зникне таке поняття як політик.

Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив директор Інституту масової інформації Сергій Таран.

"Зараз активістів відловлюють,на них в лікарні чатує "Беркут". Все це призведе до ескалації настроїв, бо влада йде на силовий сценарій, вона намагається зробити авторитарну країну", - наголосив експерт.

Окрім того, говорячи про те, що опозиційні лідери підтримують народ, та події на Грушевського, він сказав, що "у Віталія Кличка, Арсенія Яценюка та Олега Тягнибока по суті й виходу немає".

"Якщо вони хочуть залишитись в політиці, то їм треба бути там, де люди. Треба розуміти, що у випадку виникнення країни авторитарного режиму місце для політиків взагалі не буде. В Україні вони просто зникнуть, втратить сенс слово депутат тощо. Тому і особливо виходу і варіантів немає. Яскравий приклад – Білорусь. Тому для будь-яких публічних політиків зараз стоїть важливий вибір", - резюмував експерт.

Нагадаємо, в Києві з 19 січня тривають зіткнення між активістами Майдану та бійцями спецпідрозділу МВС "Беркут". Сотні людей поранено, є загиблі. Офіційно підтверджено загибель двох протестувальників, а за інформацією активістів Євромайдану, загиблих – шість. Тіло майданів ця Юрія Вербицького знайшли 22 січня ввечері в бориспільській лісосмузі. Його викрали з лікарні невідомі, катували. В цей час люди в західних регіонах почали штурмувати ОДА. Все це стало результатом прийнятих законів 16 січня. Експерти наголошують, що ці закони обмежують права та свободи людини.

Зараз ви читаєте новину «Якщо лідери опозиції хочуть залишитись в політиці, то їм треба бути з людьми - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути