субота, 29 вересня 2012 17:17

Як захистити себе від політичних маніпуляцій?

Як захистити себе від політичних маніпуляцій?
Олексій Захарченко радить цікавитися політикою не тільки під час виборів. Фото: nru.org.ua

Голова Київської міської організації ВГО "Молодий Народний Рух" Олексій Захарченко на прохання Gazeta.ua дав поради, як виборцям захистити себе від політичних маніпуляцій.


1. Цікавтеся політикою і не тільки під час виборів. Якщо ви не цікавитеся політикою, політика зацікавиться вами. Українцям не вистачає політичної культури. Щоб мати повне уявлення про кандидатів у депутати, які балотуються в одномандатних округах, чи програми політичних партій, користуйтеся різними інформаційними каналами. Чим більше ви читаєте новин в інтернеті, газетах, чим більше переглядаєте різних телеканалів та спілкуєтеся в соціальних мережах, тим ширшим є ваше уявлення про реальні справи політиків та членів політичних партій, які балотуються в їхніх списках.

2. Критично ставтеся до будь-якої політичної реклами. Пам'ятаєте, професор Преображенський казав: "Не читайте до обіду радянських газет"? Можна лише додати, що окрім газет, небезпеку становлять і радіо, і телевізор.

3. Не голосуйте за політика, якого знаєте тільки на основі інформації, що отримали у вигляді політичної реклами.

4. He голосуйте за кандидата в депутати, який підкуповує виборців або роздає занадто багато обіцянок, непідкріплених економічними підрахунками.

5. Відвідуйте зустрічі з кандидатами в депутати у вашому виборчому окрузі, представниками політичних партій, ставте їм запитання, які вас турбують як виборця, і оцінюйте наскільки конкретно вони на них відповідають та наскільки реально готові до вирішення ваших проблем.

6. Не голосуйте за тих, хто причетний до корупційних дій, чиї статки мають сумнівне походження, хто багато разів переходив з однієї партії до іншої, з однієї фракції в парламенті до іншої.

7. Не читайте провокаційні листівки та іншу поліграфічну агітаційну продукцію, яку анонімно вкидають у вашу поштову скриньку, що ображають честь і гідність кандидатів у депутати або містять сфабриковану інформацію.

8. Шукайте собі авторитетів. Завжди поруч з вами є люди, яким ви довіряєте і які більш обізнані в політиці, ніж ви.

Зараз ви читаєте новину «Як захистити себе від політичних маніпуляцій?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути