середа, 06 березня 2013 18:48

Яценюк: "Вони хочуть знищити українську опозицію, і вибити захист з-під Тимошенко"

Яценюк: "Вони хочуть знищити українську опозицію, і вибити захист з-під Тимошенко"
Яценюк: "Це у них традиція така - вони заарештовують або в свята, або перед вихідними, або під час літніх канікулів". Фото: news.liga.net

В опозиції ще будуть вирішувати, що робити після рішення Вищого адмінсуду, за яким Сергія Власенка позбавили мандата.

Про це після засідання суду сказав лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на запитання, наскільки ймовірним є арешт Власенка найближчим часом, Яценюк зауважив: "Їхній план був простий: у четвер (28 лютого - ред.) сфальшувати рішення регламентного комітету, тоді ж підписати позов (до ВАСУ)  за рішенням голови ВР Рибака, у п'ятницю винести рішення про позбавлення  мандату і в п'ятницю ввечері його арештувати".

Він додав: "Це у них традиція така - вони заарештовують або в свята, або перед вихідними, або під час літніх канікулів, як було з Тимошенко".

Опозиціонер також зауважив, що насправді інформація про те, що якась справа проти Власенка закрита - не відповідає дійсності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позбавивши мандату Власенка, влада продовжила політичні репресії - Доній

"Та маячня, що начебто вони закрили якусь кримінальну справу - не відповідає дійсності. У них є два завдання. Вони хочуть знищити українську опозицію, а також вибити захист з-під Юлії Тимошенко. Але так далі не буде. Я обов'язково передам Януковичу факти з новітньої історії - Туніс, Сирія, Єгипет, Лівія. Він не може зупинитися", - підкреслив Яценюк.

Політик також наголосив, що в опозиції ще немає чіткого плану щодо подальших дій. Єдине, з чим точно вони визначилися - це оскаржувати рішення ВАСУ в Європейському суді з прав людини.

"Усі наші подальші дії - це будуть спільні дії опозиційний сил. Ми це будемо вирішувати. Поки ми ще не знаємо, оскільки у нас була надія на те, що може щось у цій країні змінилося. Нам як опозиції треба думати, як далі захищати парламентаризм України", - наголосив нардеп.

Яценюк також додав, що ввечері має намір зустрітися зі Сергієм Власенком і обговорити подальші дії.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: "Вони хочуть знищити українську опозицію, і вибити захист з-під Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути