середа, 30 травня 2012 15:58

Яценюк погрожує владі розслідувати в парламенті політичні переслідування та корупцію

Яценюк погрожує владі розслідувати в парламенті політичні переслідування та корупцію
Арсеній Яценюк після виборів збирається покарати владу за свавілля. Фото: liga.net

Після приходу в парламент об'єднана опозиція створить спеціальну слідчу комісію для розслідування дій нинішньої влади, пов'язаних з корупцією і політичними переслідуваннями.

Про це заявив лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк на прес-конференції в Тернополі, пише прес-служба партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Президенту вигідно, коли у Раді б'ються, бо це дискредитує парламентаризм" - експерт

"Сьогодні від політичних переслідувань страждають не тільки Юлія Тимошенко і Юрій Луценко. Від переслідувань влади страждають десятки тисяч українців. Воно здійснюється з метою заволодіти бізнесом, прибрати з політичної арени або не дати окремим громадянам можливості виграти парламентські вибори в мажоритарних округах", - сказав Яценюк .

Він зазначив, що об'єднана опозиція поставила перед собою мету провести як антикорупційну люстрацію, так і люстрацію осіб, які мають відношення до переслідувань громадян України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович наказав підняти "мовне" питання, аби підвищити рейтинг на 3-5% - Яценюк

Для цього, за словами Яценюка, у новому парламенті об'єднана опозиція планує сформувати спеціальну слідчу комісію з розслідування зловживань сьогоднішньої влади, "які пов'язані як з політичними переслідуваннями, так і з незаконною приватизацією десятків об'єктів державної власності, які дісталися оточенню президента Януковича, і з пограбуванням мільярдних коштів при підготовці Євро-2012 ".

"Ми хочемо, щоб в країні була законність і правопорядок, чесний суд і відповідальний генеральний прокурор. Для того щоб ті органи, які за Конституцією повинні перевіряти законність дій кожного чиновника і висувати державні звинувачення не політичним опонентам, а реальним злочинцям, - робили свою роботу ", - зазначив лідер "Фронту змін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк пообіцяв боротися з корупцією і перевірити кожного чиновника, починаючи з президента

Він додав: "Це завдання об'єднаної опозиції, яке буде виконане після формування демократичної більшості в новому складі парламенту".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк погрожує владі розслідувати в парламенті політичні переслідування та корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути