четвер, 01 грудня 2016 19:10

Яценюк подає до суду: за брехню, нісенітниці й участь в інформаційних спецопераціях треба відповідати

Яценюк подає до суду: за брехню, нісенітниці й участь в інформаційних спецопераціях треба відповідати

"За брехню, нісенітниці й участь в інформаційних спецопераціях треба відповідати. Подаю позов на провокатора, який опублікував "качку" про начебто придбання мною в Маямі 24 вілл за мільйони доларів", - написав у Facebook лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк.

Він назвав це абсурдом, скинутим на голови людям, замученим війною, непевністю і переживаннями, виснаженим постійними інформаційними атаками, а від того дуже вразливим.

"Це давно оголошена війна не проти мене, а проти кожного громадянина з метою дезорієнтації і втрати довіри у власну державу. Маю всі підстави заявляти, що фейк про 24 вілли - це частина спецоперації проти країни", - написав лідер "Народного фронту".

Він підкреслив, що з часів роботи на посаді прем'єр-міністра знає, як народжуються такі атаки і що є їхньою причиною.

Арсеній Яценюк нагадав, що вчора повернувся з Брюсселя, де мав зустрічі з європейськими партнерами, від позиції яких великою мірою залежить утримання світового антипутінського фронту і збереження та посилення санкцій проти Росії:

"Такі контакти відслідковують російські спецслужби. Вони знають, що ці міжнародні зустрічі можуть принести багато безсонних ночей кремлівському керівництву, а тому за будь-яку ціну будуть намагатися підірвати довіру Заходу до української дипломатії. "Ти купив вілли? Ти корупціонер", - це вирок для співрозмовника від Української держави. Тобі не подадуть руки. З тобою не сядуть за стіл переговорів. Твою країну зневажатимуть. Саме тому чергова брехня про мільйонну нерухомість шириться інтернетом з такою швидкістю, а сьогодні-завтра буде підхоплена "Інтером" та іншими ЗМІ, які отримують команди з Москви, та "п'ятою колоною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не може бути жалю до ворога, який прийшов у твою хату і вбиває твоїх рідних"

Арсеній Яценюк нагадав, що так було і під час двох років роботи його уряду, обраного парламентом після перемоги Революції гідності.

"Відновлю перелік лише для того, щоб був зрозумілий масштаб інформаційних диверсій.

1. Ви пам'ятаєте - Арсеній Яценюк воював у Чечні. Повна маячня, яка не вимагає коментарів. Її російське телебачення успішно згодовувало своєму глядачеві для демонстрації "звірств київської хунти".

2. Вкрадений мільярд Яценюка - в ефірі одного з каналів заявив на всю країну гонщик Мочанов. Сумніваюся, чи є в Україні сім'я, яка не обговорила це у себе на кухні. І байдуже, що потім Мочанов відмовився від свої слів, спростувавши цю брехню. Але про це вже мало хто чув, наша традиція така – звинувачувати голосно, а просити вибачення пошепки.

3. Брехня відставленого Гордієнка про начебто вкрадені 7,5 мільярда гривень. Спланована від першого до останнього слова кампанія. І ніхто не звернув увагу на те, що звинувачення стосуються уряду часів Януковича - Азарова.

4. Убивство на дачі, автомат і гільзи – брехня!

5. Від'їзд в Аргентину, США та інші країни – брехня!

6. Заяви Саакашвілі про Яценюка і уряд – брехня!

7. Заяви Капліна, Добродомова, Берези – фігурантів з листування редактора "Інтера" Столярової – брехня.

Це далеко не увесь список брудних інформаційних спецоперацій проти мене і нашої політичної команди", - наголосив Арсеній Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безкарність явних ворогів України радикалізує суспільство - Висоцький

"Настав час відповідати за неправду. Людині, яку звати Олег Торгало, як автору брехні про 24 вілли у Маямі, доведеться йти в суд. Давати відповіді на запитання під присягою. І понести покарання відповідно до закону", - зазначив лідер "Народного фронту".

Водночас Арсеній Яценюк звернувся до українських громадян із закликом не давати себе використовувати в інформаційних війнах, які ведуться проти нашої країни.

"Подібні зразки геббельсівської пропаганди не мають шансу, поки ви самі не впустите їх у свою свідомість. Будьте пильними!"

Зараз ви читаєте новину «Яценюк подає до суду: за брехню, нісенітниці й участь в інформаційних спецопераціях треба відповідати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути