понеділок, 28 січня 2013 23:58

Абсолютно безперспективно, що депутати проголосують за позбавлення мандату за "кнопкодавство" - експерт

Абсолютно безперспективно, що депутати проголосують за позбавлення мандату за "кнопкодавство" - експерт
Фото: www.poltava.pl.ua

Абсолютно безперспективно та малоймовірно, що народні депутати проголосують за позбавлення мандату за "кнопкодавство" та прогульництво.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Михайло Погребинський.

"Варто обговорювати такі речі. Я за те, нардепа позбавляли мандату за те, що він прийшов за одним списом, а потім переходить в інший. Я підтримую таку ідею, хоча вона і суперечить європейському досвіду, але для нас, на певний час (наприклад, на дві каденції парламенту), було б корисно, аби виключити таке нововведення", - зауважив він.

За його словами, "якщо туди в пакеті включити пропозицію щодо обмеження депутатської недоторканості, зміни статусу прокуратури", тобто ті речі, завдяки яким опозиції та владі було б складно порушувати закон, то це би змінили ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жириновський не заявляв у міліцію з приводу нападу на нього дівчини з капустою

Окрім того, на його думку, "це абсолютно безперспективно та малоймовірно, що можна досягти тут успіху, оскільки треба зібрати 300 голосів, але якщо піти шляхом пошуку союзників та робити це не лише стосовно однієї речі, то можна досягти результату".

"В позбавленні мандату за те, що ти переходиш, або не записуєшся в свою фракцію, зацікавлена опозиція. Тому влада не підтримає, - зазначив він..

Також він зауважив, що варто було би запропонувати "в пакеті" такі ініціативи разом із ініціативами від влади. Єдина перепона – реакція опозиції на можливо запропоновані владою поступки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для "регіоналів" спокійніше було провести позачергову сесію — Чорновіл

"Той самий депутат, який запропонував таку ініціативу, то чи погодився він в пакеті проголосувати за скасування депутатської недоторканості?, - поцікавився Погребінский. За його словами, що депутати би відмовилися, тому "швидше за все - це піар".

Нагадаємо, депутати від "УДАРу" подадуть на розгляд парламенту проект змін до Конституції, який передбачає розширення переліку підстав для дострокового припинення повноважень народного депутата. Насамперед, йдеться про позбавлення мандату за голосування чужою карткою.

Також законопроект передбачає дострокове припинення повноважень депутатів, які обрані від політичної партії, але які відмовилися увійти до складу її фракції, які систематично не ходять на засідання Верховної Ради та парламентських комітетів та які мають подвійне громадянство.

Зараз ви читаєте новину «Абсолютно безперспективно, що депутати проголосують за позбавлення мандату за "кнопкодавство" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути