пʼятниця, 09 грудня 2016 12:13

 Експерт розповів про проблеми з відбором держсекретарів

 Експерт розповів про проблеми з відбором держсекретарів

Недоліком процедури призначення держсекретаря є те, що діяльність конкурсної комісії спрямована винятково на оцінення кваліфікації претендентів.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив керівник Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко.

"Конкурсна комісія не має повноважень оцінювати доброчесність, патріотизм, політичну нейтральність та інші важливі риси", - говорить експерт.

Однак головна проблема не в цьому, каже Коліушко.

"Не відбулася реформа в самому Кабінеті міністрів. Тому ніхто не розуміє, якою буде роль державних секретарів на практиці. Плюс їм не встановили адекватну зарплату. Дуже мало серйозних людей подають свої кандидатури на цю посаду. А вона важлива. Держсекретар є керівником апарату міністерства, організовує його роботу, реалізує рішення міністра. Також вирішує кадрові питання та представляє міністерство як юридичну особу в правових відносинах", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На нові топ-посади держслужби йдуть лобісти

Міністр інфраструктури Володимир Омелян і в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун категорично виступили проти запропонованих їм конкурсною комісією держсекретарів.

Супрун заявила, що Наталія Шолойко не може обіймати посаду держсекретаря. Причина цьому – конфлікт інтересів і фігурування її імені в корупційних схемах. А міністр інфраструктури пригрозив відставкою, якщо йому призначать вибраного на конкурсі держсекретаря.

Конкурсна комісія тільки визначає претендентів на посаду держсекретарів. Призначає їх Кабмін. Він має повноваження оголосити повторний конкурс.

Зараз ви читаєте новину « Експерт розповів про проблеми з відбором держсекретарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути