субота, 04 серпня 2012 08:19

Виробники пива відмовилися дублювати етикетки російською мовою

Виробники пива відмовилися дублювати етикетки російською мовою

Корпорація "Укрпиво", яка об'єднує найбільших виробників пива в Україні, виступила проти змін до законодавства, згідно з якими етикетки на продукції повинні містити інформацію українською, а також регіональними мовами.

У заяві "Укрпива" йдеться про те, що нововведення загрожують виробникам "багато мільйонними збитками". Виконання норми закону про маркування вимагатиме відкликання та списання величезних обсягів готової.

"Ми не зможемо чітко дотримуватися вимог законодавства, тому що компанія у вкрай стислі терміни повинна ввести адміністрування етикетки з усіма регіональними мовами і мовами меншин, яких в Україні налічується 18", - сказала директор з юридичних питань Carlsberg Ukraine Наталія Бондаренко.

Представник юридичної фірми "Ільяшев і партнери" Ірина Кириченко заявила в інтерв'ю газеті "Комерсант-України", що закон вводить право, а не обов'язок товаровиробників робити маркування та інструкцію із застосування їхньої продукції регіональними мовами.

На думку юриста, заяви деяких товаровиробників про "дискримінацію" можуть бути обумовлені бажанням виправдати цим підвищення вартості своєї продукції під приводом вимушених витрат на додаткове маркування.

Відзначимо, що "Укрпиво" ??об'єднує, зокрема, виробників марок "Славутич", "Карлсберг", "Міллер", "Рогань", "Оболонь", "Сармат" і т.п.

Зараз ви читаєте новину «Виробники пива відмовилися дублювати етикетки російською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути