середа, 22 червня 2011 21:42

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко пророкують умовний термін і тур по регіонах

Тимошенко пророкують умовний термін і тур по регіонах

Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр України Юлія Тимошенко отримає умовний термін покарання в результаті розгляду її справи в суді та організує масові акції на свою підтримку по Україні, прогнозують українські політологи.

"Я думаю, що Юлія Володимирівна (Тимошенко - ІФ) ризикує набагато менше, ніж Юрій Віталійович (екс-глава МВС Луценко - ІФ). Швидше за все, максимум, що може очікувати Юлію Володимирівну - це умовний вирок", - сказав директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко на прес-конференції в середу в Києві.

Фесенко наголосив, що причиною такого завершення кримінальних справ проти Тимошенко є те, що ніхто не переслідує мету її покарати.

"Я думаю, що ворогів у Юлії Володимирівни за нинішньої влади дуже багато, але тут є політична логіка - арешт або суворий вирок Тимошенко став би поштовхом різкої критики з боку Заходу, і це може спровокувати кризу у відносинах між Україною і Заходом", - сказав він.

А це зараз, додав Фесенко, не в інтересах українського керівництва.

У свою чергу, політолог Ігор Попов підкреслив, що головною метою влади стосовно Тимошенко є не допустити її до участі в будь-яких виборах - мера Києва, президента, депутата до парламенту.

"Юлії Володимирівні суд, який почнеться, природно потрібно перетворити на шоу. Ми всі бачили повідомлення про вимогу забезпечити пряму трансляцію (судового процесу над Тимошенко - ІФ) перетворити це на теледебати. Показати, що вона захищає всю Україну від цієї влади", - заявив Попов.

На його думку, після винесення вироку суду Тимошенко вже не буде на підписці про невиїзд, і відразу ж "після яскравого суду ми побачимо не менш яскравий тур Юлії Володимирівни по регіонах".

Нагадаємо, Генпрокуратура порушила щодо Тимошенко кримінальну справу щодо газових контрактів 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пророкують умовний термін і тур по регіонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути