вівторок, 21 червня 2011 17:16

Процес Тимошенко скоро закінчиться - Янукович

Процес Тимошенко скоро закінчиться - Янукович

Президент України Віктор Янукович зацікавлений у тому, щоб в Україні не було "процесу Тимошенко", і переконаний у відкритості судового розгляду кримінальних справ проти неї.

"Якщо ви мені поставите запитання, я б зробив щось, щоб цього процесу з Тимошенко не було. Я вам скажу, я б зробив усе, щоб його не було взагалі, щоб він не існував, щоб ця так звана проблема, яка зараз мусується і в суспільстві, і в світі, не існувала. Тобто я найбільш зацікавлена ??особа в Україні, щоб у нас не було цієї проблеми", - сказав він у вівторок журналістам у Страсбурзі.

При цьому президент підкреслив, що це його особиста думка.

Говорячи про конкретні причини, через які став можливим "процес Тимошенко", Янукович зазначив, що влада на сьогоднішній день не може заборонити захищати свої права як своїм громадянам, так і підприємствам.

За його словами, слідство у справі Тимошенко є результатом письмових заяв про порушення з її боку на посаді прем'єра або її оточення.

Глава держави додав, що також прийшов лист з результатами міжнародного аудиту "про корупційні дії" уряду Тимошенко.
На переконання президента, на всі ці запитання необхідно знайти відповіді, "які може дати тільки суд".

"Ми перебуваємо в процесі. Скоро він буде йти до завершення. Слідство підготувало матеріали, захист, напевно, підготував аргументи захисту. І я думаю, на відкритому судовому засіданні ми побачимо, хто правий, хто винен, і можна буде зробити висновки", - сказав Янукович.

Нагадаємо, опозиція вимагає від президента Віктора Януковича забезпечити неупереджений, справедливий судовий розгляду справи Юлії Тимошенко, а також пряму трансляцію судового засідання.

Як відомо, 21 червня у Страсбурзі Янукович виступив з промовою перед депутатами ПАРЄ і відповів на їхні запитання.


Зараз ви читаєте новину «Процес Тимошенко скоро закінчиться - Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути