вівторок, 21 червня 2011 16:38

Янукович наговорив у ПАРЄ про червоні прапори, чесну прокуратуру та злочинну опозицію

Янукович наговорив  у ПАРЄ про червоні прапори, чесну прокуратуру та злочинну опозицію

Рішення Конституційного суду про використання червоного прапора Перемоги прийнято в рамках чинного Основного закону, заявив президент України Віктор Янукович.

"Рішення Конституційного суду Україні було в межах діючої Конституції, і це рішення ніяк не забороняє кожній людині, будь-якій організації піднімати в День Перемоги той прапор, який був піднятий над Рейхстагом під час Другої світової війни", - сказав він, відповідаючи на питання євродепутатів на сесії ПАРЄ в Страсбурзі у вівторок.

За словами Януковича, це рішення КС підкреслило в черговий раз незмінність дії верховенства права в Україні.

Він також закликав європейців аналізувати ситуацію в Україні на підставі об'єктивної ситуації, а не політичних заяв.

"Пропонуємо аналізувати ситуацію в Україні, виходячи з об'єктивних факторів, а не політичних заяв", - сказав президент.

За словами Януковича, українські чиновники, що були раніше при владі, "прикриваючись статусом опозиції, намагаються уникнути відповідальності за корупційні дії",

У той же час президент відзначив, що в Україну порушено сотні кримінальних справ щодо колишніх і нині діючих чиновників.

"У той же час, прикриваючись статусом опозиції, колишні чиновники намагаються уникнути відповідальності за корупційні дії, які не мають нічого спільного з політичною діяльністю", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання євродепутатів, які звернулися до президента з проханням прокоментувати заборону Генеральної прокуратури України на приїзд лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко на сесію в Страсбург, Янукович сказав: "Я, як президент держави, не маю таких прав наказувати слідчому або Генеральній прокуратурі кому куди їхати ".

У теж час глава української держави нагадав, що якщо мова йде про принципову позицію, то він дотримується того, щоб українські політики не знали кордонів та їздили по всьому світу, і щоб їх чули.

Зараз ви читаєте новину «Янукович наговорив у ПАРЄ про червоні прапори, чесну прокуратуру та злочинну опозицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути