вівторок, 21 червня 2011 14:00

Януковичу поставили три вимоги щодо суду над Тимошенко

Януковичу поставили три вимоги щодо суду над Тимошенко

Опозиція вимагає від президента Віктора Януковича забезпечити неупереджений, справедливий судовий розгляду справи Юлії Тимошенко, а також пряму трансляцію судового засідання.

Відповідні вимоги містяться у листі-зверненні до Януковича, який підписали керівники парламентської фракції "БЮТ-Батьківщина", а також голови низки комітетів Верховної Ради, повідомив сьогодні на прес-конференції голова фракції "БЮТ-Батьківщина" Іван Кириленко.

У фракції нагадали, що у п'ятницю, 24 червня, у Печерському суді Києва розпочинається судовий процес над Тимошенко.

"Ви, як глава держави добре знаєте, що всі справи проти Тимошенко шиті білими нитками, що вони є надуманими від першої і до останньої літери", - йдеться у листі.

"Бютівці" просять президента вжити заходів щодо неупередженого і справедливого розгляду справи, публічності і гласності суду, допуску преси та громадськості на судове засідання.

"Для цього слід надати відповідне приміщення – наполягаємо на виділенні конференц-залу Українського дому в Києві. Провести пряму трансляцію судового засідання на Першому національному телеканалі. Адже це непересічний суд, і справа має величезну суспільну вагу. Зняти цензурну заборону на поширення на українських телеканалах висновків провідних міжнародних юридичної та аудиторських компаній, які довели необґрунтованість звинувачень на адресу Юлії Тимошенко у справах по Кіотському протоколу та по закупівлі машин для сільської медицини", - говориться у зверненні.

Депутати також нагадали Януковичу, що крім українського суду є Європейський суд, народний суд та Божий Суд.

"Фракція "БЮТ-Батьківщина" підтримує свого лідера, високо цінує її боротьбу, а посилення репресивного тиску на Тимошенко ще сильніше згуртує нашу команду та народ у боротьбі за Україну та її краще майбутнє. Справедливість все одне переможе", - зазначається у зверненні.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу поставили три вимоги щодо суду над Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути