пʼятниця, 26 серпня 2016 06:00

Міністра оборони Росії оголосили у розшук в Україні

— Кожен підозрюваний виконував злочинний план для зміни меж території України. Віддавали накази Збройним силам Росії, представникам самопроголошених республік у Криму, терористичним організаціям ЛНР-ДНР. Їх оголосили в державний розшук, — говорить генеральний прокурор 51-річний Юрій Луценко на брифінгу 22 ­серпня.

Генпрокуратура вручила підозри у злочинах проти національної безпеки України 18 російським військовим високопосадовцям. Вони причетні до смерті 2 263 і поранення 8 394 українських військових. А також — до знищення військової техніки на 1,3 трлн грн. Серед підозрюваних — міністр оборони Сергій Шойгу та двоє його заступників. А також радник президента Росії Сергій Глазьєв. Їх запросили на допит у Київ.

— Готуємо клопотання про надання дозволу на затримання, щоб доставити їх до суду. Там розглянемо можливість утримання їх під вартою. Усього притягнули до кримінальної відповідальності 39 громадян Росії, — каже Луценко.

— З весни 2014 року Росія почала масово оголошувати в розшук українських військових і чиновників. Заочно арештованими вважають більшість службовців нашого Генштабу. Україна чинить так само. Але ні ми, ні Росія не видамо своїх військових, — каже політолог 47-річний Кость ­Бондаренко.

— Заява Луценка не матиме наслідків. Навряд чи міжнародні суди чимось зарадять. Підозрювані особи не залишатимуть Росію. Або їздитимуть на відпочинок туди, де рішення суду не діятиме. Наприклад, у Китай чи Ізраїль.

Зараз ви читаєте новину «Міністра оборони Росії оголосили у розшук в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути