понеділок, 25 лютого 2013 16:20
Олександр Палій
Олександр Палій
Олександр Палій

Всі пам'ятники Леніну треба звезти в одне урвище, бо вони деморалізують народ

Нещодавно у місті Охтирка на Сумщині більше 10 прихильників партії "Свобода" на чолі з нардепом Ігорем Мірошниченком зруйнували пам'ятник Володимиру Леніну. 23 лютого комуністи намагались встановити на його місце новий пам'ятник, однак націоналісти їм завадили. Між ними сталася сутичка. Питання майбутнього пам'ятника Леніну розглянуть на сесії міськради 26 лютого.

Звичайно, за інших умов, ніж є в Україні, оптимальним рішенням у цій ситуації було б ухвалення Верховною Радою рішення про знесення всіх пам'ятників тоталітарним правителям, які деморалізують наш народ. По Україні прослідковується чітка тенденція: де більше розміщено пам'ятників радянським діячам, там більші соціальні проблеми, злочинність, різноманітні соціальні хвороби, тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Комуністи часто ставили Ленінів на місце вівтаря церкви" - Охтирський священик

Я пов'язую цю радянську деморалізацію напряму із соціальним станом цих регіонів. Тому зносити такі пам'ятники, безумовно, треба.

Але з іншого боку, у цьому напрямку треба було опозиції вчинити більш ефективно. Наприклад, розблокувавши останній раз парламент, потрібно було висунути додаткову умову — централізоване знесення всіх цих пам'ятників по всій країні. Якби їм це вдалося, то було б значно ефективніше, ніж їздити і ламати окремі пам'ятники. Хоча у цьому разі Ігор Мірошниченко робить те, що і має робити. Судити тут його дуже важко.

Питання з цими пам'ятниками треба вирішити раз і назавжди. У Німеччині Гітлер вбив значно менше людей, ніж радянські діячі, то йому пам'ятників чомусь там немає. У нас же — все навпаки.

Поступово це питання, звичайно, вирішиться. Але справа в тому, що кожен з цих пам'ятників сам собі, отруює навколишнє середовище. Він впливає на мізки дітей, збочує систему, змушує людей жити фальшиво. Адже вони ходять повз пам'ятники тих, хто абсолютно не гідний цього. Це абсолютно деформує ситуацію, робить її неприродньою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Fuck communism" - в Охтирці відбувся "бій" за Леніна

Як на мене, було б доцільно, і, думаю, що так і буде, - це звести всі ці монументи в одне місце. У Києві на Видубичах є дуже хороше для цього місце. Коли валили ідолів, то вони там прибилися до берега. Князь наказав бігти вздовж берега і відштовхувати їх, щоби вони ніде не пристали. Їх відштовхували далі і гнали так аж до перших порогів, поки вони ці пороги не пройшли і не виплили у море. Я думаю, що на тому місці і у нас обов'язково буде меморіал, де будуть всі ці радянські пам'ятники, звезені з Україні. Крім того, тоді до нас приїжджатимуть і дуже багато туристів, аби подивитися на це потворство.

Люди, насправді, вже давно на ці пам'ятники не зважають. І якщо їх раз і назавжди прибрати з українських міст — ніхто і не помітить. Якщо ж, правда, на Петра Симоненка прийде транш з Москви, чи він сам десь візьме гроші із "покращеного" державного бюджету, то якісь виступи людей проти руйнування монументів будуть. Але якщо фінансування не буде — то і протестувати ніхто проти цього не буде.

Зараз ви читаєте новину «Всі пам'ятники Леніну треба звезти в одне урвище, бо вони деморалізують народ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути