пʼятниця, 29 січня 2016 15:11

"Під суд має піти майже все керівництво збройних сил"

18 січня понад 200 бійців добровольчих батальйонів та Національної гвардії вийшли на мітинг під Адміністрацію президента. Вимагали завершити розслідування справи Іловайської трагедії й передати матеріали до суду. А також відсторонити від виконання службових обов'язків на час судового слідства і притягнути до відповідальності екс-міністра оборони Валерія Гелетея, начальника Генерального штабу Віктора Муженка та всіх причетних до трагедії керівників.

У серпні 2014 року на Донеччині українські підрозділи, які відбили Іловайськ у бойовиків, опинилися в оточенні. Терористи заявили, що готові випустити бійців із кільця. 30 серпня українські військові організованими колонами почали виходити з міста. Бойовики розстрілювали їх прицільним вогнем із важкої артилерії. Скільки українських бійців загинули – досі невідомо. Справу веде військова прокуратура. Результати слідства не оприлюднюють. Кажуть про 360 осіб та ще понад 180 зниклих безвісти. Ті, хто вийшли з Іловайського котла, говорять: жертв значно більше.

  Микола КОЛЕСНИК, 47 років, голова Криворізької міської організації ветеранів ВДВ. У серпні позаторік був під Іловайськом
Микола КОЛЕСНИК, 47 років, голова Криворізької міської організації ветеранів ВДВ. У серпні позаторік був під Іловайськом

Всі документи, які мали, передали у військову прокуратуру. Там була інформація, що розпорядження по Іловайську віддавали з Генерального штабу й управління командування АТО. Ще у вересні торік слідчі мали опитати близько 160 бійців 40-го батальйону "Кривбас". Але все зупинилось.

Тепер хлопці з "Донбасу" провели акцію. Ми їх повністю підтримуємо. Чому винні в трагедії досі не покарані? Треба шукати кому це вигідно. ПІД СУД МАЄ ПІТИ МАЙЖЕ ВСЕ КЕРІВНИЦТВО ЗБРОЙНИХ СИЛ. Плюсів владі це не додає. З непопулярними рішеннями в нас завжди затягують чи зовсім не приймають. Але хтось має відповісти за майже тисячу загиблих, приблизно стільки ж зниклих безвісти і полонених.

Про розслідування нічого невідомо. Військова прокуратура в особі її керівника Анатолія Матіоса МОВЧИТЬ. Хоча коли беруться за справи добровольчих батальйонів, то прес-конференції дають щодня. Описують такі подробиці, які, крім відрази, нічого не викликають. А про загибель сотень хлопців – не говорять.

Як влада діятиме далі, залежить від нас. ТІ, ХТО ПРОЙШЛИ КОТЛИ, доб'ються справедливого розслідування. Інакше, як дивитися в очі родичам полеглих за Україну?

Зараз ви читаєте новину «"Під суд має піти майже все керівництво збройних сил"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути