середа, 19 жовтня 2016 10:56

Медсестра ввела у вену півсклянки кави з молоком

10 незбагненних лікарських помилок

Хірурги італійського міста Віджевано прооперували 78-річного пацієнта. Мали видалити вражену раком праву нирку, однак вирізали здорову ліву. Коли виявили це, праву теж видалили. Пацієнтові пообіцяли компенсувати витрати на лікування. Він тричі на тиждень проходить позаниркове очищення крові

1. Хірурги Кременчуцького онкодиспансеру на Полтавщині забули півметра марлі в тілі 59-річної Інесси Гарькавенко. У березні в жінки діагностували рак прямої кишки. Пацієнтці під час операції зробили штучний отвір – поставили стому.

– Три місяці корчилася від болю. Живіт здувся, – згадує Інесса. – Якось обробляла стому – дивлюся, щось висить. На трубку схоже. Потягнула – вилізло 15 сантиметрів марлі. Донька зателефонувала ­хірургу. Відмовився одразу приймати. Наступного дня витягли ще майже 40 сантиметрів марлі.

Головний лікар оголосив догану онкологу Олександру Кошеленку.

2. У місті Южноукраїнськ на Миколаївщині 21 липня торік анестезіолог під час кесаревого розтину переплутав ампули. Породіл­лі 23-річній Юлії Базилевич замість наркозу ввів препарат для зупинки серця. Жінка померла. Немовля врятували.

Анестезіолог зрозумів помилку, вийшов у туалет і вколов собі у вену отруту. Колеги врятували його.

3. 3 червня торік у Полтавській міській дитячій лікарні мали видалити камінь із нирки 5-річної Юлії Разіної. Натомість прооперували 3-річну Альбіну Гохалтер, якій потрібно було ввести гель у сечовий канал.

 

– Після операції хірург розповідав, що доньці роздробили камінь у правій нирці. Я зупинила його: який камінь? Мали влити гель із лівого боку. Він замовк і пішов у свій кабінет, – розказує 30-річна Альона Гохалтер, мати Альбіни.

4. 23 жовтня 2012 року Пальмерині Рібейро з бразильського міста Ріо-де-Жанейро медсестра вколола у вену півсклянки кави з молоком. У пацієнтки почалися судоми. Вона померла.

5. У 79-річного Юджина Рігса із Сан-Франциско утворився наріст у шлунку. Заважав проходу їжі. Лікарі запропонували розширити стравохід – помістити спеціальну трубку. Під час операції вставили її в легеню. Їжа забила дихальні шляхи чоловіка. Вдова Рігса подала до суду. Але у США не можна позиватися на військові госпіталі.

6. Британка 77-річна Ема Френсіс з Ньюпорта померла на операційному столі в жовтні 2010-го. Замість ураженої раком нирки лікар ендоскопом розірвав її печінку. У жінки почав падати тиск. Емма померла від крововтрати. Її син пробачив уролога.

7. В животі Олексія Севостьянова, 76 років, із міста Добропілля Донецької області, під час операції 7 лютого ­2007-го забули металевий затискач завдовжки 16 см. Хірург Дмитро Сараєв оперував гострий апендицит.

– П'ять років прожив із затискачем. Скаржився на біль у животі. Перестав їсти. Лише водичку з медом пив. Лікарі запевняли, що в мене рак, – розповідав Севостьянов.

Під час повторної операції забрали затискач і третину кишківника.

Дмитра Сараєва на чотири роки позбавили права лікувати.

8. 2005 року студента Запорізького технічного інституту Максима Генчева поклали у психдиспансер. До 2012-го кололи психотропні препарати.

– Син став втрачати зір, скаржився на сильний головний біль, крутило суглоби. Лікарі не знали, що відбувається. Коли почалися галюцинації, поставили діагноз – шизофренія, – розповідає Валентина Генчева, мати Максима. – Я не переставала шукати справжню причину. Виявилося, у сина токсоплазмоз – нейроінфекція, що передається через тварин. Його вкусила кішка.

9. У США в нью-йоркській клініці штучного запліднення переплутали пробірки зі спермою – біла жінка народила темношкіру доньку.

– Джесіка з'явилася на світ 19 жовтня 2004 року, – каже Томас Ендрюс. – Три генетичні тести підтвердили, що я не є її біологічним батьком. Ми з дружиною Ненсі любимо її як власну. Але щоразу, коли дивимося на Джесіку, згадуємо про лікарську помилку. Донька ж навіть не нашої раси.

10. 52-річному Віллі КінҐу з міста Тамп у Флориді, США, 1995-го хірурги ампутували ліву ногу. А мали відрізати праву.

– Лікарі казали: "З часом і праву довелося б ампутувати. Вона теж хвора". Але я кілька років міг прожити з ногою! – обурювався Кінґ.

Госпіталь виплатив $900 тис. компенсації. Хірург відшкодував $250 тис. Його на півроку позбавили ліцензії.

Зараз ви читаєте новину «Медсестра ввела у вену півсклянки кави з молоком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути