понеділок, 28 січня 2013 16:43

Заворушення в Єгипті: військовим дозволили проводити арешти
9

Фото: Фото: Reuters

Уряд Єгипту дозволив військовим заарештовувати цивільних осіб, повідомляє Reuters з посиланням на джерело у кабінеті міністрів. Армія буде допомагати поліції забезпечувати безпеку в містах, де відбуваються масові безладдя, тому заарештованих будуть судити не у військовому, а цивільному суді.

Джерело інформагентства не пояснив, чи поширюється нова постанова тільки на поселення уздовж Суецького каналу або на всю країну. У неділю, 27 січня, стало відомо про введення режиму надзвичайного стану в трьох провінціях, розташованих уздовж каналу: Порт-Саїді, Суеці та Ісмаїлії. У зв'язку з масовими заворушеннями там з вечора 28 січня і до кінця лютого буде діяти комендантська година з дев'ятої вечора до шостої ранку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Єгипті спалили офіс "Братів-мусульман"

На даний момент армійські підрозділи вже введені в Порт-Саїд і Суец, де проходять найбільш активні протести. Демонстрації тривають також в інших містах країни з п'ятниці, 25 січня. Вони почалися у річницю революції, яка привела до повалення режиму Хосні Мубарака, і переросли у масові заворушення. Жертвами зіткнень протестувальників з поліцією стали вже 50 людей. Демонстранти звинувачують нинішнього президента Єгипту Мохаммеда Мурсі, який прийшов до влади влітку 2012 року, в зраді ідеалів революції.

Ще одним приводом для заворушень став смертний вирок, який суд у Порт-Саїді виніс 26 січня в стосовно 21 футбольного вболівальника. Їх визнали зачинщиками бійки на стадіоні в Порт-Саїді, де на початку лютого 2012 загинули 73 людини. Незадоволені вироком родичі засуджених, а також інші городяни намагалися штурмувати в'язницю, де утримуються засуджені, а потім атакували адміністративні будівлі і щонайменше один поліцейський відділок.

Зараз ви читаєте новину «Заворушення в Єгипті: військовим дозволили проводити арешти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути