четвер, 13 квітня 2023 10:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Затяжна війна та "повна мобілізація" в Україні: оприлюднили нові дані "секретних документів" Пентагону

Затяжна війна та "повна мобілізація" в Україні: оприлюднили нові дані "секретних документів" Пентагону
У злитих "секретних документах" Пентагону розглядається варіант затяжної війни в Україні. Фото: bukinfo.com.ua

Війна Росії проти України, ймовірно, триватиме і в 2024 році. До того часу жодна із сторін не зможе здобути перемогу.

Навіть якщо Україна зуміє визволити від загарбників значну частину своєї території, це не призведе до мирних переговорів. Такі дані оприлюднених секретних документів Пентагону наводить The Washington Post.

За всіх сценаріїв переговори про припинення війни малоймовірні протягом 2023 року. За інформацією видання, така оцінка базується на ретельному вивченні США чисельності військ, озброєнь та спорядження кожної сторони.

Це може надихнути критиків війни закликати великі держави наполягати на тому, щоб Київ та Москва досягли врегулювання та поклали край конфлікту. Однак, неназваний представник США заявив, що рішення про початок переговорів із Москвою залежить винятково від президента України Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білому домі прокоментували витік секретних документів Пентагону

У "злитому" документі йдеться також про те, що у випадку, якщо Росія завдасть значного удару по Україні та захопить нові території, Москва, швидше за все, "розмістить сили для досягнення подальших цілей, таких як зміна режиму в Києві".

Якщо ж перевага буде за Україною, то ЗСУ, ймовірно, проведуть ризикованіші наступальні операції для отримання додаткових вигод. Очікується, що у відповідь Росія посилить "нетрадиційні атаки". Хоча застосування ядерної зброї залишається малоймовірним.

А патова ситуація, яка може скластися у боях, призведе до того, що Україна оголосить "повну мобілізацію" свого населення.

У документі зазначається, що через відсутність бажання обох сторін проводити переговори, а також через бажання російського диктатора Володимира Путіна продовжувати війну, українській стороні доведеться запровадити "повну мобілізацію" свого населення.

У той же час патова ситуація змусить Москву використовувати "деградовані резерви через скорочення бойової потужності". Кремль також, ймовірно, "прискорить" зусилля з інтеграції захоплених територій до складу РФ.

У соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом. Оприлюднені документи датуються 1 березня.

За витоком секретних даних Пентагону може стояти молодий "любитель зброї". Він поділився особливо секретними документами з групою далеких знайомих, які шукали спілкування під час ізоляції через пандемію.

Зараз ви читаєте новину «Затяжна війна та "повна мобілізація" в Україні: оприлюднили нові дані "секретних документів" Пентагону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути