середа, 01 серпня 2012 11:46

Вірус африканської чуми знайшли на Запоріжжі. Його могли привезти туристи з Росії

Вірус африканської чуми знайшли на Запоріжжі. Його могли привезти туристи з Росії
У регіоні оголосили карантин. Фото: yuga.ru

Захворювання свиней африканською чумою (АЧС) зареєстровано в Запорізькій області, повідомляє Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України.

Як наголошується в повідомленні, падіж тварин від цього захворювання зафіксовано в с. Комишуватка Приморського району Запорізької області у приватному господарстві. Ймовірним джерелом інфекції ветслужби вважають завезення відпочивальниками з Російської Федерації збудника хвороби з харчовими продуктами тваринного походження.

31 липня в осередку виникнення хвороби введений карантин, перекрита автомобільна дорога, що проходить через населений пункт і забезпечено рух автотранспорту в об'їзд, створена робоча група, яка виїхала до Запорізької області з метою координації дій з ліквідації хвороби та недопущення подальшого розповсюдження збудника АЧС в інші регіони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінничині оголошено карантин через скажену кішку

Крім того, ветслужби перерозподілили і доставили деззасоби для здійснення оперативних заходів, погоджено виділення необхідної кількості напалму для спалювання трупів тварин у ході ліквідації спалаху хвороби.

Як наголошується в повідомленні, Госветфітослужба звертає увагу громадян, які тримають свиней, не допускати згодовування тваринам харчових відходів тваринного та невідомого походження, не купувати продукти тваринного походження в місцях стихійної торгівлі, не допускати контакту домашніх тварин з дикими, синантропними тваринами і сторонніми особами.

Африканська чума свиней - контагіозне вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Воно передається при прямому контакті хворих та здорових тварин через продукти зі свинини, кліщами і механічно (транспортними засобами, при переміщенні людей і тварин). Вакцини від АЧС немає.

Зараз ви читаєте новину «Вірус африканської чуми знайшли на Запоріжжі. Його могли привезти туристи з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути