вівторок, 07 червня 2011 00:30

Кишкова інфекція поширюється через сою

Інфекція, яку минулого тижня виявили в німецькому місті Гамбург, поширилася на 12 країн Європи. Крім Німеччини, найбільше хворих у Швеції — 43 людини.

Учора зафіксували перший випадок захворювання у Фінляндії. Зі скаргами на діарею до лікарень звернулися в Данії, Голландії, Великій Британії та Франції. У США — троє хворих, усі нещодавно повернулися з Німеччини. Станом на понеділок від кишкової інфекції померли 22 людей. Німецькі лікарі кажуть, що кишкова паличка поширюється через паростки сої. Під підозрою залишаються огірки, помідори та листя салату.

Збудник інфекції медицині невідомий. Науковці припускають, що він утворився, коли агресивна бактерія із Центральної Африки з'єдналася з європейською кишковою паличкою ЕНЕС. Спричиняє запалення і кровотечі в кишечнику. Може призвести до ниркової недостатності та смерті.

— Епідемія в нас справді є. Адже несподівано з'явився вірус, який призводить до масових захворювань людей. Такого в Німеччині давно не було, — каже експерт берлінського науково-дослідного інституту Клаус Штарк.

На карантин відправили початкову школу ім. Астрід Ліндґрен, у містечку Хаґен. Там захворіла першокласниця. Люди відмовляються купувати і вживати свіжі овочі та зелень.

— Мої діти щодня харчуються у шкільній їдальні. Я постійно переживаю. Не дозволяю їм там їсти салати. Нашого сусіда вчора забрала "швидка", кажуть, у нього виявили цю кишкову інфекцію, — розповідає 38-річна Марта, жителька Берліна.

Росія із 2 червня не ввозить овочів із жодної з країн Європи. Головний санітарний лікар Геннадій Онищенко повідомив, що імпорт дозволять, як тільки Європейський Союз оприлюднить дані про поширення інфекції.

Зараз ви читаєте новину «Кишкова інфекція поширюється через сою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути