середа, 10 жовтня 2012 18:54

Важкохвору вчительку протримали ніч у холодній камері, бо не захотіла віддавати рейдерам свою хату

Автор: Фото: Володимир ХОМ'ЯК
 

Киянка Ніна Москаленко вже півроку захищає свій будинок від захвату рейдерів на Землянському провулку, 14, що на Печерську.

Невідомі особи неодноразово приїжджали до жінки додому і просили віддати свій будинок та землю біля нього. Та відмовила.

25 вересня Ніну Іванівну викликали у Печерське райуправління. Звинуватили в нападі на чоловіка. Відкрили кримінальну справу та заарештували. Всю ніч вона провела в камері. Наступного дня хотіли перевести в ізолятор на Подолі. Фельдшер при огляді побачила сильну кровотечу та викликала швидку. Ніну Москаленко госпіталізували.

"Ця війна триває півроку. Місяць тому приїхали, сказали: "Продаєш чи ні? Останній раз питаємо". Пропонували будинок за Києвом. Я допускала, що будуть нас із світу зживати. Сказала, якщо вже так хочете, беріть мою ділянку, але натомість дайте будинок у Києві, десь далі, але не за містом. Не захотіли йти на такий компроміс, і я відмовила. А вони ж не відступають. На Печерську вже землі немає і тому бісяться", - розповіла киянка.

За словами жінки, будинок хоче забрати депутат від Партії регіонів Василь Грицак.

"Це вже відомо на сто відсотків. Знаю, що у нього вже є проект будівництва на моїй ділянці. Надійне джерело розповідало, що начальнику Печерського райвідділу заплатили 50 тисяч доларів, аби проти мене порушили кримінальну справу. Хочуть мене посадити, на майно накласти арешт і продати Грицаку. Він уже стільки грошей викинув, аби мене виселити, що назад не відступить", - переконана Ніна Москаленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заради квартир убили дев'ятьох людей

Більшу половину життя Ніна Іванівна пропрацювала вчителем української мови у військовому ліцеї ім. Івана Богуна. Жаліється, що все життя не вистачало грошей, а тепер останнє намагаються забрати.

Зараз жінка проходить курс лікування. Після цього її прооперують.

"Цілу ніч провела в камері в печерській міліції. Приїхала юрист Любов Скрижалевська. Дала мені молитовник і окуляри. Я на той час була вже хвора. У мене всередині пухлина і вона дає кровотечі. У мене все забрали. Я плакала. Казала, що перший раз у такій ситуації, буду хоча б молитись. Я мала жіночі прокладки, то і їх хотіли забрати. Але один із міліціонерів пожалів і наказав іншому не робити цього. Провела ніч у холодній камері, а на ранок мене перевезли на Поділ. Фельдшерка побачила кровотечу і викликала швидку. Зараз проходжу курс лікування. Коли трохи наберусь сил, будуть оперувати. Кажуть, що пухлина. Будуть вирізати всі жіночі органи", - плаче Ніна Іванівна.

Слідчий Печерського РУ МВС України Денис Нечитайло, який веде справу Ніни Москаленко від коментарів відмовився.

"Ви ж знаєте про таємницю слідства. Я зараз дуже зайнятий. Нічого вам сказати по цій справі не можу", - пояснив по телефону міліціонер.

Зараз ви читаєте новину «Важкохвору вчительку протримали ніч у холодній камері, бо не захотіла віддавати рейдерам свою хату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути