пʼятниця, 05 жовтня 2012 21:05

Із 30 пенсіонерів вимагають доплатити за квартири 3 мільйони гривень
5

Фото: Фото: Наталія ШЕСТОПАЛ

30 колишніх працівників фармацевтичної компанії "Дарниця" судяться з фірмою через ціни на квартири, які придбали 15 років тому.

Керівництво компанії наполягає на тому, що вартість була зазначена у доларах, а не гривнях. Тому кожен має доплатити 13 тисяч доларів.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла одна з постраждалих киянка Віра Стеценко. Черговий суд з цієї справи відбувся сьогодні, 5 жовтня, у Дарницькому районному суді.

63-річна Віра Стеценко придбала квартиру на вулиці Ново-Дарницька, 6 у Києві. За трьохкімнатну розміром у 68,7 квадратних метрів заплатила 42 196 тисяч гривень. Згодом, отримала лист, в якому вказано, що вона винна фірмі ще 13 тисяч доларів. Відповідні листи отримали кожен із 30 колишніх працівників, зокрема це пенсіонери.

"Із нас намагаються здерти вартість за квартири у доларах. Доводять, що ціна у договорі була вказана в умовних одиницях. Але грошової одиниці під назвою "умовна одиниця" у світі не існує", - розповіла Стеценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киянка стала жертвою "привида"

У фармацевтичній фірмі люди працювали від 10 до 40 років.

"На підприємстві всі працівники перебували на квартирному обліку. Вклали свої кошти в добудову будинку, а керівництво "Дарниці" зробило себе одноосібним власником цього будинку і наші ж квартири продали нам по найвищим цінам", - додала вона.

Договір на купівлю-продаж квартир уклали з фірмою. Всю суму за квартиру мали сплатити протягом 15 років.

"Підписати договори нас змусили, коли ми вже заселились у квартири. Кожного з нас викликали окремо в кабінет і ставили умови. Сказали, що у фірми немає грошей, і якщо ми хочемо отримати житло, то маємо платити гроші, щоб будинок добудували", - розповіла одна з постраждалих Тетяна Васильєва.

"Закон передбачає сплату у гривнях, але не має заборонити здійсненню в іноземній валюті", - розповів Олександр Саєнко, адвокат від фірми "Дарниця".

Зараз ви читаєте новину «Із 30 пенсіонерів вимагають доплатити за квартири 3 мільйони гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути