вівторок, 04 жовтня 2011 10:47

В Карпатах стався вперше за кілька років потужний землетрус

В Карпатах стався вперше за кілька років потужний землетрус

Землетрус магнітудою 5,1 стався в румунському повіті Вранча рано вранці у вівторок, 4 жовтня. Осередок землетрусу залягав на глибині 130 кілометрів.

"Останній раз землетрус такої сили було зафіксовано в 2009 році. Землетруси в повіті Вранча - звичне явище", - сказала прес-секретар Національного інституту дослідження фізики землі Мірча Радулян.

Підземні поштовхи були такої сили, що їх відчули навіть мешканці румунської столиці - міста Бухарест. За даними місцевої поліції, жодних руйнувань не зафіксовано.

Повіт Вранча розташований поблизу Північнокарпатського хребта. Він є одним з найбільш сейсмонебезпечних районів в Румунії. Впливає зона Вранча і на українське Закарпаття: до речі, напередодні там були зафіксовані підземні поштовхи магнітудою 3,7.

Раніше румунські спеціалісти попередили, що гірський масив Вранча на кордоні з Україною має майже таку саме активність, як в Чилі, потужний землетрус тут може статися в будь-який час. За силою новий землетрус в "зоні Вранча" буде потужнішим, ніж стихія 1977 року, тоді в Бухаресті загинули 15 тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «В Карпатах стався вперше за кілька років потужний землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути