понеділок, 03 жовтня 2011 11:12

На Закарпатті здригнулася земля з силою 3,8 балів

На Закарпатті здригнулася земля з силою 3,8 балів

У неділю на Закарпатті зафіксували землетрус силою 3,8 бала за шкалою Ріхтера. Він стався у гірському районі – Міжгірському. За останні три десятиліття це перший підземний поштовх у тій місцевості.

"Землетрус стався о 10.14 за київським часом. Я лежав на дивані, коли відчув, як ліжком починає сильно хитати. Перелякався, вибіг на вулицю", - розповів мешканець села Синевир Міжгірського району Михайло Шпілька.

Землетрус відчували жителі сіл Колочава, Негровець, Синевир, Синевирська Поляна. Ці населені пункти розташовані поблизу гірського Синевирського озера. За словами тутешніх жителів, у їхніх будинках хиталися люстри, дзенькотів посуд, із шаф вилітали чашки.

"Був дуже гарний приглушений звук. Такий, ніби зі стріхи впала велика снігова маса, - розповіла мешканка села Синевирська Поляна Марія Красняник. – В той час у церкві тривала відправа. Так під час служби хиталися великі церковні люстри, свічники, і навіть вівтар".

Жителі сіл від переляку повибігали на вулицю. За кілька секунд землетрус минувся.

"Під територією Міжгірського району проходить підземний розлом, - пояснила завідувач Ужгородською сейсмологічною станцією Світлана Плішко. – Але за останні роки – це перший такий сильний землетрус в області. Його епіцентр знаходився на глибині 10 кілометрів. У той час, як решта закарпатських землетрусів відбуваються на глибині 2-5 км. За шкалою MSK-64 сила цього землетрусу близько 6-ти балів".

Жодних руйнувань чи пошкоджень підземний поштовх не приніс.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті здригнулася земля з силою 3,8 балів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути