четвер, 29 вересня 2011 12:35

В Японії анонім залишив у туалеті $ 130 тис для постраждалих від цунамі

В Японії анонім залишив у туалеті $ 130 тис для постраждалих від цунамі

Невідомий залишив у туалеті мерії японського міста Сакада префектури Сайтама 10 мільйонів єн (більш як 130 тисяч доларів) з проханням передати їх жителям постраждалого від землетрусу й цунамі району Тохоку. Про цю подію повідомила адміністрація міста, передає РИА "Новости".

Минулого четверга співробітники мерії виявили в туалеті пакет з грошима й анонімну записку: "Я - самотня людина. Прошу передати ці гроші жителям Тохоку".

Частина грошей була упакована в банківський папір: очевидно, вони були нещодавно зняті з банківського рахунку. У пакеті була також виявлена листівка із закликом збирати пожертви для постраждалих від стихійного лиха.

Мерія Сакада має намір почекати якийсь час, і якщо дарувальник не з'явиться і не зажадає повернути йому гроші, передати їх у японський Червоний хрест.

Як відомо, землетрус магнітудою 9,0 стався 11 березня в північно-східному районі Японії Тохоку, викликавши цунамі. Висота хвилі й площа, що опинилась під водою в результаті цунамі, перевершили всі наукові розрахунки і так звані комп'ютерні симуляції, що моделюють розвиток надзвичайних ситуацій на основі закладених даних.

Зараз ви читаєте новину «В Японії анонім залишив у туалеті $ 130 тис для постраждалих від цунамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути