Ексклюзиви
вівторок, 17 січня 2012 08:45

Українець, який був на "Costa Concordia": Був просто фільм "Титанік"

Українець, який був на "Costa Concordia": Був просто фільм "Титанік"

Про катастрофу круїзного лайнера "Costa Concordia" в Середземному морі біля узбережжя Тоскани розповів один з його пасажирів - житель українського міста Запоріжжя Юрій Сьомін.

За словами Сьоміна, того вечора, о 21:30, у програмі круїзу був "вечір магії". Виступав у театрі актор, і коли почалося хвилювання корабля, він жартома показав, що корабель тоне. "А коли вже був удар, і келихи полетіли, він просто вибіг. А ми подумали, що це навчання чи розіграш. І коли хвилин через десять ми це зрозуміли, команда була не готова до цього, тому що ми побігли в каюти всі, щоб хоча б одягнутися, взяти речі. Але в цей час почався крен судна. У нас восьма палуба була. Ми встигли добігти до каюти, але каюта не освітлена була, і по коридору люди металися, і обслуговуючий персонал метався. І на нашій кормовій палубі, коли ми, принаймні, зібралися, одяглися і вийшли, вже не було нікого з обслуговуючого персоналу", - каже український турист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капітан тікав у шлюпці під ковдрою

Він розповів, що раніше на судні був попередній інструктаж, і вони знали, що треба на четверту палубу йти. На четвертій палубі обслуговуючий персонал відповів, що йдуть навчання, і не треба хвилюватися.

"Ми сміялися, фотографувалися, думали, що це навчання. Але коли крен почав збільшуватися, ми зрозуміли, що це вже не навчання, і що протягом години нас обманювали. Говорили, що пошкоджена електроніка, не потрібно піднімати паніку, все усунуть. Протягом години нас можна було спокійно, коли не було сильного крену, опустити в шлюпки з двох сторін. Але вони дочекалися, коли крен ще сильніше збільшився. І в цей час почалася паніка. Був просто фільм "Титанік" з нашою участю", - розповів очевидець події біля берегів Італії.

За його словами, коли в шлюпки почали пускати, то все було організовано, стовпотворіння не було.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Капітан "Коста Конкордії" напоровся на риф, бо хотів побачити приятеля

"Ми залізли, але виявилося, що команда, напевно, була проінструктована тільки до цього моменту. Коли почали опускати шлюпки, то вони виявилися застопорені. Вони оберталися, кренились. Не знаю, за скільки хвилин, але наша шлюпка опустилася, і виявилося, що представник Філіппін не знає, як керувати нею. Вона не включалася. Її почало кидати, вона билася об борт. У цей час італієць з палуби заліз в наш човен і спробував включити. Човен був технічно несправним. Паніка. Діти, хворі, паралізовані були люди. Моторошно просто", - поділився переживаннями Сьомін.

Зараз ви читаєте новину «Українець, який був на "Costa Concordia": Був просто фільм "Титанік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути