субота, 14 січня 2012 10:38

У Середземному морі тоне лайнер
6

Фото: Фото: Reuters

Круїзний лайнер Costa Concordia з чотирма тисячами людей на борту сів на мілину в Середземному морі поблизу італійського острова Джильо біля узбережжя області Тоскана. Судно довжиною 290 метрів зачепило дном піщану мілину і нахилилося приблизно на 20 градусів, повідомляє РИА "Новости".

В результаті НП загинули вісім чоловік, масштабна евакуація майже закінчена - на борту залишається менше 100 чоловік. Корабель тим часом став швидко тонути - судно пішло під воду на три чверті свого гігантського корпусу. За даними служби берегової охорони, судно отримало 50-метрову пробоїну на лівому борту після того, як налетіло на кам'яний риф.

Кілька людей випали за борт, коли судно раптово сіло на мілину. Один 70-річний чоловік помер від серцевого нападу після падіння з палуби судна в холодну воду. За останніми даними, з води піднято три тіла, доля інших, які випали за борт, поки невідома.

У момент аварії на борту судна знаходилися 3,2 тисячі пасажирів та 1 тисяча 23 членів екіпажу.

Як повідомляє "Інтерфакс", евакуація людей з лайнера проходила за допомогою плавзасобів берегової охорони і рятувальних шлюпок, крім того, для порятунку пасажирів був задіяний вертоліт.

Зараз ви читаєте новину «У Середземному морі тоне лайнер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути