вівторок, 16 липня 2013 14:42

Спецтема: Жорстоке зґвалтування на Миколаївщині

Учасники пішої врадіївської ходи штурмують відділення міліції у Фастові
27

Фото: Фото Романа Чорномаза

У Фастів хода зайшла сьогодні зранку.  Місцеві жителі поскаржилися активістам, що в міліції є кімнати, де катують тих, хто не хоче зізнаватися у злочинах. Всі разом пішли у відділення, аби міліціонери показали на загал катівні.

"Сьогодні під час мітингу ми знову помітили незаконне стеження за нами. Людина, яка проводила зйомку, не захотіла пояснити хто він. Ми завели його до відділення міліції і передали у руки правоохоронців. Тим часом під райвідділком зібралось кількасот жителів міста. Вони розповіли нам про жахіття, які творять у тому відділенні міліціонери. Правоохоронці тут били й катували людей. Про те, що такі кімнати дійсно є, нам розповіли кілька чоловік. Сказали, що вони знаходяться у підвалі. Цю інформацію підтвердив екс-мер міста, який переконує, що його тут катували кілька разів. Ми не підемо із відділення міліції, доки не дізнаємось правду ", - розповідає активіст Максим Поляков.

Нардепа Сергія Капліна впустили у відділення, решті людей довелось брати будівлю штурмом. Зараз вони знаходяться у райвідділку міліції. переконують, що не підуть звідти доки не побачать підвали, в яких катували людей.

"Ми маємо кілька вимог до працівників фастівської міліції. Перша - показати нам підвали, в яким знущаються над людьми. Ми маємо навіть жертв цих знущань. Один із них -  правозахисник Богдан Хмельницький. Замість відведених законом 10 діб, його тут тримали 2 роки. Наступна вимога — затримати людину, яка проводила стеження за нами. Ми переконані, що він є співробітником цього відділення міліції. Також ми вимагаємо розслідувати випадки перевищення міліціонерами Фастова своїх повноважень і прийняти міри щодо припинення торгівлі наркотиками у місті. Ми маємо інформацію про кілька місць, де вони продаються", - говорить нардеп Сергій Каплін.

Зараз ви читаєте новину «Учасники пішої врадіївської ходи штурмують відділення міліції у Фастові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

72

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути