середа, 22 травня 2024 14:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог найактивніше атакує на двох напрямках фронту - свіжі дані Генштабу

Ворог найактивніше атакує на двох напрямках фронту - свіжі дані Генштабу
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

З початку доби на фронті вже відбулося 65 бойових зіткнень. Майже половина з них - на Куп'янському та Покровському напрямках.

На Харківському напрямку загарбники продовжують спроби просунутись в бік села Липці. Там відбито чотири із шести атак. Бойові дії тривають. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Окрім того, окупанти скинули три керовані авіабомби у районі Вовчанська.

"На Куп'янському напрямку ворог досить активний - 17 разів намагався атакувати наші підрозділи. Зокрема, в районах населених пунктів Синьківка, Берестове, Невське, Макіївка, Стельмахівка та Сергіївка. Біля останнього противник діяв за підтримки штурмової авіації. Бої ще тривають в трьох локаціях. Ситуація контрольована", - йдеться у повідомленні.

На Лиманському напрямку на цей час відбито пʼять ворожих атак. Окупанти отримали відсіч в районах Невського і Торського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 1300 окупантів і море техніки: оновили втрати росіян в Україні

На Сіверському напрямку українські воїни відбивають дві атаки ворога. Ситуація контрольована. Ще один штурм вже завершився.

На Краматорському напрямку продовжуються два бойових зіткнення. Ситуація контрольована. Загальна кількість атак залишається без змін. У район Часового Яру ворог бив некерованими авіаційними ракетами.

Активні бойові дії відбуваються на Покровському напрямку. Там відбулося 15 бойових зіткнень, 12 з них ще тривають.

"Найгарячіше - у районі Новоолександрівки. Два авіаудари трьома КАБами ворог завдав біля Олександрополя і Калинового", - зазначили у Генштабі.

На Курахівському напрямку кількість боєзіткнень зросла до дев'яти. Ворог атакував у районах Красногорівки, Новомихайлівки, Парасковіївки та Костянтинівки.

"На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала. Окрім того, що ворог завдав двох авіаударів по районах сіл Макарівка Донецької області та Новоандріївка на Запоріжжі - це Времівський і Оріхівський напрямок відповідно", - йдеться у повідомленні.

Підрозділи Сил оборони мужньо стримують ворожі спроби просування у глибину території України та виснажують наступальний потенціал загарбників. У деяких районах наші воїни здійснюють заходи для покращення тактичного положення.

Артилеристи Збройних сил України після відновлення військової допомоги від США почали отримувати нові партії снарядів. Новими боєприпасами, зокрема, користуються у боях на Харківщині, пишуть західні ЗМІ.

За словами військових, бої у північній частині Харківської області відзначаються вищою інтенсивністю, ніж це було під час операції поблизу Бахмута у 2023 році.

Зараз ви читаєте новину «Ворог найактивніше атакує на двох напрямках фронту - свіжі дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути