вівторок, 20 грудня 2011 16:56

У Рівному будівельна компанія ошукала державу на 1,5 млн грн

У Рівному будівельна компанія ошукала державу на 1,5 млн грн

Працівники управління податкової міліції ДПА в Рівненській області викрили в Рівному велику будівельну фірму, яка через фіктивні операції приховала 1,5 млн. грн. податків. Проти директора та головбуха порушили кримінальну справу.

"За підрахунками податківців під час виконання робіт, а саме, будівництва автостанції в обласному центрі та благоустрою ділянки дороги Київ-Чоп, директор, діючи за попередньою змовою з головним бухгалтером умисно ухилились від сплати податку на прибуток на суму понад 900 тисяч грн., податку на додану вартість - на суму 600 тис. грн., а всього на загальну суму понад півтора мільйони гривень. Це призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у великих розмірах", - розповідає Олександр Мрозович, прес-офіцер обласної податкової міліції.

Податківці встановили, що будівельна компанія уклала фіктивні угоди на послуги будівельною спецтехнікою, а також користувалося послугами конвертаційних центрів.

"Директор та бухгалтер умисно, з метою ухилення від сплати податків провели безтоварні господарські операції з двома луганськими фірмами, що надали послуги будівельною спецтехнікою на суму понад 700 тис. грн., інша – транспортно-експедиційних на понад 300 тис. грн. Ще одне фіктивне підприємство згідно документів продало будівельникам щебінь на 300 тис. грн., інше - надавало послуги екскаваторами, автогрейдерами, асфальтоукладчиками, автофрезами на півтора мільйони", - зазначили в податковій міліції.

Директора та бухгалтера звинувачують в умисному ухиленні від сплати податків, яке вчинено за попередньою змовою групою осіб і призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у великих розмірах. Їм загрожують штраф від 8,5 тис грн до 34 тис грн, або виправні роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному будівельна компанія ошукала державу на 1,5 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути