понеділок, 22 серпня 2011 22:50

У Південному Судані через худобу загинули 600 чоловік

У Південному Судані через худобу загинули 600 чоловік

Кількість загиблих в результаті зіткнень в Південному Судані, що відбулися між ворогуючими племенами через худобу, досягла 600 чоловік, ще 985 поранені, повідомляє в понеділок агентство Франс Прес з посиланням на представника ООН Фархана Хака.

Зіткнення почалися в східному штаті Джонглей у четвер, 18 серпня, коли представники племені мурле напали на села племені нуер. За словами губернатора штату Куоли Маньянга Джуукі, були спалені кілька будинків і викрадена велика рогата худоба.

"Причина в тому, що племена штату Джонглей довгий час борються один з одним, в основному через худобу", - пояснив агентству Джуука.

Республіка Південний Судан (РПС), яка 9 липня була проголошена суверенною державою, 14 липня, згідно з рішенням Генеральної асамблеї ООН, стала 193-м членом ООН. З моменту проголошення незалежності Південний Судан визнали понад 100 держав.

На думку ряду аналітиків, нова країна не зможе відбутися як держава до тих пір, поки влада не вирішить проблему багатовікової ворожнечі місцевих племен, які нападають один на одного найчастіше через худобу і жінок, відзначається в повідомленні.

Проголошення незалежності РПС відбулося після завершення піврічного перехідного періоду, який розпочався після підбиття підсумків референдуму про відокремлення Півдня Судану від його північної частини. Більше 98% жителів півдня висловилися за створення самостійної держави на території Південного Судану, який кілька десятків років воював з урядом Півночі за незалежність.

Зараз ви читаєте новину «У Південному Судані через худобу загинули 600 чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути