вівторок, 24 грудня 2013 11:13

У Єгипті підірвали міліцейський відділок: 14 загиблих, 130 поранених
15

Під час вибуху сильно постраждала будівля відділку і припарковані поруч автомобілі
Фото: Фото: Reuters
Під завалами залишаються ще 35 осіб
Прем'єр-міністр Єгипту Хазем аль-Баблауи оголосив рух «Брати-мусульмани» терористичною організацією

Потужний вибух прогримів поряд з поліцейським відділком у єгипетському місті Ель-Мансура. Загинули щонайменше 14 осіб, 130, включаючи начальника міської поліції Самі ель-Міхи, поранені.

У зв'язку з цією трагедією, прем'єр-міністр Єгипту Хазем аль-Баблауи оголосив рух "Брати-мусульмани" терористичною організацією.

Під час вибуху сильно постраждала будівля відділку і припарковані поруч автомобілі. Вибухи були такої сили, що частина фасаду п'ятиповерхової будівлі впала на розташований за декілька метрів національний театр, передає ИТАР-ТАСС.

Як повідомляють представники поліції, біля будівлі поліцейського управління одночасно було підірвано замінований автомобіль і саморобна бомба.

Серйозної шкоди завдано також прилеглим будівлям, а також десяткам машин, які опинилися під завалами. На місці продовжують працювати медики і рятувальники. Під завалами залишаються ще 35 осіб.

Це вже не перший напад на поліцейське управління Ель-Мансури - адміністративного центру провінції Дакахлія, розташованого за 120 км на північ від Каїра. 24 липня невідомі підірвали там саморобну бомбу, в результаті чого постраждали 12 осіб.

Ситуація в Єгипті залишається напруженою через конфлікт сформованого військовими уряду і прихильників поваленого президента Мухаммеда Мурсі, багато з яких також підтримують ісламістський рух "Брати-мусульмани".

На початку липня 2013 року в Єгипті сталася зміна влади. Військові призупинили дію Конституції, заарештували президента-ісламіста Мухаммеда Мурсі і заявили про створення нового уряду. Дії військових викликали невдоволення "Братів-мусульман", які назвали подію "озброєним захопленням влади". Прихильники поваленого президента вийшли на масові акції протесту в різних частинах країни. Протистояння між владою і ісламістами різко загострилося в середині серпня. Під час розгону демонстрацій в Каїрі та інших великих містах солдати застосували силу, загинули сотні людей.

Нагадаємо, що з серпня поточного року єгипетська армія знищила на півночі Синайського півострова 184 бойовиків і заарештувала 835. Про це повідомив офіційний представник армії полковник Ахмед Алі.

Зараз ви читаєте новину «У Єгипті підірвали міліцейський відділок: 14 загиблих, 130 поранених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути