понеділок, 07 жовтня 2013 00:33

Безлади у Єгипті забрали життя 34 осіб

Безлади у Єгипті забрали життя 34 осіб
Фото: reuters.com

Вчора, 6 жовтня, в результаті безладів в Єгипті загинули 34 людини, ще понад 200 постраждали. Про це повідомили представники Міністерства охорони здоров'я країни.

У Каїрі - 30 жертв. Ще три людини загинули в провінції Бені-Суейф. В Ель-Міньї на південь від столиці застрелений активіст асоціації "Брати-мусульмани". Серед постраждалих - чимало тих, хто отримав вогнепальні поранення.

У Каїрі та низці інших провінцій протягом минулого дня неодноразово спалахували сутички між прихильниками скинутого військовими на початку липня президента Мухаммеда Мурсі, з одного боку, і співробітниками правопорядку і місцевими жителями - з іншого. "Брати" приурочили свої мітинги до відзначається єгиптянами 40-річчю початку арабо-ізраїльської війни 1973 року. Ще напередодні цієї важливої ??для країни дати були значно посилені заходи безпеки у зв'язку з інформацією спецслужб про підготовлювані ісламістами провокації.

Сутичками були охоплені кілька районів столиці. Прихильники поваленого президента намагалися пробитися на центральну площу Тахрір, проте були зупинені силовиками, які активно застосовували сльозогінний газ. Слідом за цим вони перемістилися на розташовану неподалік площу Рамсес, де знову спалахнули запеклі зіткнення.

Силовикам вдалося взяти під контроль ситуацію в більшості місць, де відбувалися заворушення. На самому Тахрірі у вечірні години зібралися тисячі простих єгиптян, які відзначають улюблене свято. Аналогічні урочисті заходи проходять в північній столиці країни - Александрії, а також у Суеці, Ісмаїлії та інших містах.

Зараз ви читаєте новину «Безлади у Єгипті забрали життя 34 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути