середа, 20 листопада 2013 02:35

Поліція Єгипту вчергове розігнала протестувальників на площі Тахрір

Поліція Єгипту вчергове розігнала протестувальників на площі Тахрір
Поліція Єгипту в ніч на 20 листопада розігнала протестувальників, які зібралися на площі Тахрір у Каїрі. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Для розгону демонстрантів, які кидалися в поліцейських камінням, співробітники правоохоронних органів застосували сльозогінний газ і бронемашини, а також стріляли по демонстрантах дробом. У ході зіткнень демонстрантів з поліцією постраждали не менше 16 осіб. Деякі з них госпіталізовані з пораненнями дробом.

Як зазначає агентство, у протестах не брали участь члени руху "Брати-мусульмани", що підтримують поваленого президента Єгипту Мохаммеда Мурсі. В основному на площі зібралися противники як тимчасового уряду країни, так і Мохаммеда Мурсі.

По всьому Каїру посилені заходи безпеки, окремі площі і вулиці заблоковані військовими і бронетехнікою. Влада побоюється, що акції протесту влаштують також члени "Братів-мусульман".

Протести в Каїрі були приурочені до другої річниці листопадових демонстрацій 2011 року. Тоді в ході демонстрацій проти тимчасового військового уряду, встав у влади після повалення колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака, загинули понад 40 осіб.

Мохаммед Мурсі, який прийшов до влади за допомогою ісламістського руху "Брати-мусульмани" в 2011 році, був повалений військовими на початку липня 2013 року. Цьому передували багатомільйонні акції протесту, які пройшли по всій країні. Незабаром після зміни влади Мурсі, а також близько 2 тисяч його прихильників були арештовані. Прихильники поваленого президента досі не змирилися зі зміною влади і продовжують влаштовувати акції протесту, вимагаючи відновлення влади Мурсі.
Зараз ви читаєте новину «Поліція Єгипту вчергове розігнала протестувальників на площі Тахрір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути