Ексклюзиви
середа, 07 серпня 2013 17:37

У черкаському ресторані отруїлися 11 людей. Власника оштрафували на 204 гривні

У черкаському ресторані отруїлися 11 людей. Власника оштрафували на 204 гривні
Зараз у ресторані працює санітарно-епідеміологічна комісія. Фото: neboley.zp.ua

У Черкаському ресторані "Бриг" 3 серпня на святкуванні весілля отруїлися 11 осіб. У тому числі троє дітей. Власника закладу оштрафували на 204 грн.

Постраждалих доставили до Черкаської міської інфекційної лікарні.

"5 та 6 серпня до нас звернулися 11 хворих, - коментує головний лікар міської інфекційної лікарні Світлана Волгіна. - Всі вони мали отруєння середньої важкості. Жалілися на високу температуру, озноб, загальну слабкість, пронос, нудоту та блювання. Їм був поставлений діагноз гострої кишкової інфекції. Загрози для життя стан хворих не представляє. В середньому курс лікування таких інфекційних хвороб становить 10-14 днів".

Зараз у ресторані працює санітарно-епідеміологічна комісія.

"Говорити про те, що стало причиною отруєння, зарано. Комісія працює зі змивами та залишками харчових продуктів, щоб виявити причину, - коментує головний державний санітарний лікар Черкас Василь Загородній. - Нашими фахівцями вже виявлена ціла низка порушень санітарно-гігієнічних норм та технологій приготування страв. Одна з працівниць ресторану є хворою на гостро-ентероколіт. Але зараз, на жаль, важко сказати, чи вона стала причиною зараження відвідувачів чи захворіла разом з усіма. Я вже підписав припис про призупинення роботи ресторану та хворої працівниці. Відомо, що на святкування приносили деякі страви зроблені у домашніх умовах".

За інформацією санепідеміологів, цей заклад перебуває на спрощеній системі оподаткування і не підлягає плановому державному санітарному нагляду.

"Згідно з теперішнім законодавством, заклади харчування на спрощеній системі оподаткування перевіряються після того, як щось станеться. На жаль, така норма приводить до масових харчових отруєнь. Власника ресторану притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу. Розміри штрафів становлять від 17 до 204 гривень. Власнику ресторану "Бриг" призначено сплатити максимальну суму - 204 гривні", - зазначив Загородній.

У закладі  ситуацію не коментують.

Зараз ви читаєте новину «У черкаському ресторані отруїлися 11 людей. Власника оштрафували на 204 гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути