середа, 24 липня 2013 16:18

На весіллі у Хмельницькому отруїлося 20 людей

Станом на 15.00 24 липня до інфекційної лікарні Хмельницького продовжують поступати люди, які отруїлись на весіллі у міському ресторані "Панська примха" увечері минулої суботи. Зараз у закладі 16 пацієнтів, у тому числі 2 дітей до 2 років.

"У самому дорожчому ресторані хотіла людям зробити свято, а вийшла усім біда, - каже Марія Василівна Писаренко, 48 років. Жінка віддавала заміж 20-річну доньку Катерину. – У ресторані зараз намагаються спекулювати, мовляв були і наші продукти. Заявляю, крім фруктів і спиртного ми нічого не приносили. Ви уявляєте в якому психологічному стані нині перебуває моя донька. Вона так готувалася до весілля, плаття вибирала, меню складала. Їй перед друзями стидно".

Автор: Фото Михайла Перкова
 

Жінка лежить у палаті інфекційної лікарні. У неї постійно дзвонить телефон.

"Тільки що стало погано моїм мамі, - продовжує Марія Писаренко. - В лікарню везуть і бабушку жениха. Власник ресторану має зустрічатися з кожним потерпілим особисто. Якщо вони цей інцидент залагодять, ми в прокуратуру не звертатимемося".

Нині двоє дорослих перебувають в реанімаційному відділенні. Стан інших потерпілих середньої важкості.

"До лікарні потрапили з неділі на понеділок, - розповідає Руслан Пасєка, 28 років. У відділенні інфекційних захворювань лежить разом з 2-річною донькою і дружиною. На весіллі був у двоюрідної сестри. - Прийшли з весілля, все було нормально. А це під вечір малі стало погано. Затемпературила, стала блювати. Вночі і нас стало нудити. Викликали швидку".

На весіллі було запрошено 150 гостей. Прийшло 130 осіб.

"Перші пацієнти потупили в понеділок о 6 ранку, - говорить зав відділенням для лікування хворих з гепатитом та інфекційних захворювань, Жанна Дворнік, 40 років. – І продовжують поступати донині. У всіх однакові симптоми: нудота, блювота, пронос, і висока температура. Нині маємо висновки бактеріологічної лабораторії – це сальмонела. Так звана інфекція немитих рук. Для дітей це захворювання може бути смертельним. Однак нашим діткам загрози життю немає".

Бактерія сальмонели в організмі людини розвивається від 2 до 7 годин, тож скільки насправді отруїлося людей – невідомо. Крім 16 пацієнтів, що нині перебувають у інфекційній лікарні, ще двоє людей звернулися по медичну допомогу у Львові. Один пацієнт перебуває у медичному закладі Києва. Один лежить в лікарні у містечкові Тульчин. Усі вони також були на весіллі.

Автор: Фото Михайла Перкова
 

Адміністрація і власник ресторану від коментарів відмовилися.

"Ну про що ми можемо зараз говорити. Санстанція відібрала зразки. Через 2-3 дні будуть результати досліджень. І ще невідомо чи це наша вина. Адже з їхньої сторони принесли торти, ікру, червону рибу, спиртне, фрукти. Будуть результати, тоді поговоримо", - каже директор ресторану Любов Пирогова.

"Панська примха" вважають одним з найдорожчих ресторанів міста. Меню на одну особу першого дня весілля становить 500 грн, другого –  200 грн. Зараз заклад не працює.

Зараз ви читаєте новину «На весіллі у Хмельницькому отруїлося 20 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути