середа, 10 липня 2013 15:28

16 студентів-практикантів зі столичного вузу отруїлись на Черкащині

16 студентів-практикантів зі столичного вузу отруїлись на Черкащині
Фото: lekpravda.com

10 липня близько 08:30 до приймального відділення Канівської центральної районної лікарні зі скаргами на підвищення температури і нудоту звернулися 10 студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Усі вони проходять виробничу практику в Канівському природоохоронному заповіднику.

"Студенти філологічного та геологічного факультетів проживали і харчувалися на території заповідника. Вчора були ще на практиці, але у вільний час могли спокійно відвідувати місто. Рано до нашого медпункту звернулися кілька практикантів, скаржилися на підвищену температуру, нудоту, біль у кишечнику. Медсестра їх оглянула і викликала машину швидкої з центральної лікарні. Коли лікарі приїхали, дітей зі скаргами побільшало, їх вирішили госпіталізувати. Батьків уже повідомили, зараз біля них чергує наша медсестра та керівники практики",- розповідає Володимир Пилипенко директор Канівського природного заповідника.

Станом на 14.00 до інфекційного відділення з діагнозом гострий гастроентероколіт госпіталізовано 16 осіб, повідомляють у прес-центрі Державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області.

"Джерело інфекції поки що не встановлене. Санстанція досліджує причину. Тільки на третю добу буде відповідь, чи є там кишковий збудник. Якщо так, то який він. У дітей прояви нудоти, блювоти, рідких випорожнень і підвищена температура тіла. Ймовірніше всього отруєння відбулося від якихось продуктів харчування. Вони всі харчувалися у столовій заповідника. Спочатку їх привезли 15 осіб, але одна дівчинка категорично відмовилася. Бо вона себе нормально почуває. Тоді близько 11 ранку поступило ще двоє осіб. Половина студентів мають середній ступінь тяжкості захворювання, інші з легкою формою", - сказала головний лікар Віра Шапошник.

Причина захворювання встановлюється. Розслідуванням випадку з харчовим отруєнням студентів зайнялася комісія з техногенної безпеки і надзвичайних ситуації Канівської райдержадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «16 студентів-практикантів зі столичного вузу отруїлись на Черкащині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути